Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΤΣΙΓΑΡΩΝ ΚΙΣΑΜΟΣ


ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΟΙΟ “ΡΟΜΕΟ”
Διεθνής σπείρα λαθρεμπόρων
03-01-2011

Το ενδεχόμενο να βρίσκονται μπροστά σε διεθνή σπείρα λαθρεμπορίου τσιγάρων εξετάζουν οι Λιμενικές Αρχές και το ΣΔΟΕ, μετά τον εντοπισμό στο Καστέλλι πλοίου, που μετέφερε 1,5 εκατ. πακέτα, τα οποία είχαν φορτωθεί στα κατεχόμενα της Κύπρου με προορισμό την Αλβανία.
Σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζονται όλα τα δρομολόγια που είχε πραγματοποιήσει στο παρελθόν το πλοίο 'Ρομέο' (το όνομα του οποίου παλιότερα ήταν 'Dures') και αν είχε φορτώσει εμπόρευμα πολλές φορές από τα κατεχόμενα, όπου, όπως εκτιμούν οι Διωκτικές Αρχές, ανθεί το λαθρεμπόριο. Το πλοίο παραμένει στο λιμάνι της Κισάμου και φυλάσσεται από άντρες της Ομάδας Ειδικών Αποστολών το Λιμενικού, ενώ τα 9 μέλη του πληρώματός του, πολίτες Συρίας και Λιβάνου οι περισσότεροι, κρατούνται στο Κεντρικό Λιμεναρχείο. Η ποσότητα των 1,5 εκατ. κουτιών, που βρίσκονται μέσα σε 3.000 κούτες, εντοπίσθηκε μετά από επέμβαση αντρών του Λιμενικού και του ΣΔΟΕ στο πλοίο το βράδυ της περασμένης Πέμπτης. Το απόγευμα της Παρασκευής διαπιστώθηκε και επίσημα ότι το φορτίο δεν ήταν νόμιμο καθώς το πλήρωμα δεν διέθετε όλα τα απαραίτητα συνοδευτικά έγγραφα.
Υπολογίζεται ότι από το λαθρεμπόριο των τσιγάρων -που πάντως είναι δεύτερης ποιότητας- οι λαθρέμποροι θα είχαν κέρδη που θα ξεπερνούσαν τα 4 εκατομμύρια ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου