Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΧΑΝΙΩΝ


ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΥΣ
Δύσκολη χρονιά
15-01-2011

Μείωση συντάξεων, αύξηση των ορίων ηλικίας και εργασιακή ανασφάλεια προβλέπεται να φέρει η νέα χρονιά στους ξενοδοχοϋπαλλήλους. Στη χθεσινή ενημερωτική εκδήλωση του τοπικού σωματείου στο Εργατικό Κέντρο έγινε εκτενής συζήτηση για τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο.
Ειδικά ανάμεσα στους ξενοδοχοϋπάλληλους υπάρχει έντονη ανησυχία για μειώσεις μισθών, για το υψηλό ποσοστό των συμβάσεων μαθητείας με ξένους φοιτητές που καταλαμβάνουν θέση εργαζόμενου με πολύ μικρές απολαβές, για την υπογραφή επιχειρησιακών συμβάσεων και για μη ανανέωση συμβάσεων εργασίας καθώς οι ξενοδόχοι και όχι μόνο, επιδιώκουν να κατεβάσουν τις απολαβές των υπαλλήλων.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Νίκος Νυμάς τόνισε πως τους ξενοδοχοϋπάλληλους απασχολεί το ζήτημα της αύξησης των ορίων ηλικίας και της μείωσης των συντάξεων. Για τα βαρέα και ανθυγιεινά σημείωσε πως ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί η κατάσταση ενώ επισήμανε στους ξενοδοχοϋπάλληλους ότι δεν πρέπει "σε καμία περίπτωση να μην υπογράψουν επιχειρησιακή σύμβαση ό,τι και να επικαλεστούν οι ιδιοκτήτες". Τέλος κάλεσε τους εργαζόμενους να δραστηριοποιηθούν στα συνδικάτα, να συμμετέχουν στις διαδικασίες τους προκειμένου να ενημερώνονται για όλα τα ζητήματα που τους αφορούν.
Τη συνέλευση χαιρέτισε ο κ. Κωνσταντουδάκης εκ μέρους του Εργατικού Κέντρου και ο πρόεδρος του σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Χανίων κ. Μ. Μπαμιάκης. Στη συνέχεια κόπηκε η πίτα του Σωματείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου