Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΔΗΜΩΝ


ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ
Δυσοίωνα στοιχεία
01-02-2011

Ακρως δυσοίωνα είναι τα στοιχεία για τα οικονομικά της Αυτοδιοίκησης, όπως παρουσιάστηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της Τ.Ε.Δ.Κ. Χανίων (που συνεχίζει να λειτουργεί με την υφιστάμενή του σύνθεση έως ότου εκλεγεί η νέα Τ.Ε.Δ.Κ. Περιφέρειας Κρήτης).
Χαρακτηριστικά, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Οργάνου, κ. Κ. Βιρβιδάκης, 'είμαστε σε πολύ κρίσιμη φαση σε ό,τι αφορά τα οικονομικά και πιέζουμε να βγει η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τους κεντρικούς αυτοτελείς πόρους. Επί της ουσίας είναι σκοτεινό το τοπίο στα οικονομικά'.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε ο κ. Βιρβιδάκης το 2010 ύπήρξε μείωση κατά το 1/3 των πόρων προς την Αυτοδιοίκηση και πιο συγκεκριμένα οι περικοπές κινήθηκαν ανάμεσα στο 29 -36% των συνολικών χρηματοδοτήσεων. Στους Δήμους δεν δόθηκαν το 2010 δύο δόσεις της ΣΑΤΑ και η πληροφορία που υπήρχε ότι θα δινόταν κάτι συμπληρωματικό τον Μάρτιο φαίνεται να ναυαγεί. Σε ό,τι αφορά το 2011 στον προϋπολογισμό είναι καταγεγραμμένο ένα ποσό περίπου 4,4 δισ., ωστόσο, ένα μεγάλο ποσοστό από αυτά αφορά τα προνοιακά επιδόματα και νέες αρμοδιότητες που λαμβάνουν οι Δήμοι με αποτέλεσμα οι χρηματοδοτήσεις να πέσουν ακόμα περισσότερο.
Χθες, τέλος, η Τ.Ε.Δ.Κ. έκοψε για τελευταία φορά την πρωτοχρονιάτική της πίτα καθώς σε λίγους μήνες θα αποτελεί παρελθόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου