Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

ΔΕΔΙΣΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ


ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΔΙΣΑ
Οφειλές σε εργαζομένους
| 11-02-2011

'Η κατάστασή μας είναι απελπιστική, είμαστε απλήρωτοι από τον Δεκέμβριο και δεν ξέρουμε πού θα πάει αυτή η κατάσταση'. Με αυτά τα λόγια εργαζόμενοι στη ΔΕΔΙΣΑ, κυρίως, στον τομέα της συλλογής απορριμμάτων και στο εργοστάσιο κομποστοποίησης στο Ακρωτήρι, βρέθηκαν, χθες, στο Δημαρχείο Χανίων, ζητώντας από τον Δήμο να επισπεύσει τις διαδικασίες πληρωμής τους.Από την πλευρά του Δήμου τόσο ο δήμαρχος, Μ. Σκουλάκης όσο και ο αντιδήμαρχος, Μ. Κεμεσίδης ανέφεραν πως τα λεφτά υπάρχουν, ωστόσο, εξαιτίας μιας σειράς διαδικασιών, που επιτάσσει ο 'Καλλικράτης', υπάρχουν γραφειοκρατικές καθυστερήσεις. Καθυστερήσεις που, όπως ανέφεραν, θα ξεπεραστούν με την ψήφιση του προϋπολογισμού σε λίγες ημέρες.
'Εχουμε πάρει μια προκαταβολή Δεκεμβρίου και δύο ποσά έναντι και ουσιαστικά είμαστε σχεδόν δύο μήνες απλήρωτοι', ανέφερε ο κ. Κωνσταντίνος Μαλλιαράκης, πρόεδρος εργαζομένων στη ΔΕΔΙΣΑ. Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε 'δεν έχουμε χρήματα ούτε για να πάμε στη δουλειά μας στο εργοστάσιο στο Ακρωτήρι, ζούμε όλοι με δανεικά και αυτό είναι μια πραγματικότητα. Πού θα πάει η ιστορία δεν ξέρω'.
'Πραγματικά ούτε λεφτά για βενζίνη δεν έχουμε. Δίνουμε μεταξύ μας 2 - 3 ευρώ για να βάλουμε βενζίνη. Δουλεύουμε μέσα στα σκουπίδια χωρίς να πληρωνόμαστε', ανέφερε ο Κώστας Τσομπανάκης, εργαζόμενος στη ΔΕΔΙΣΑ, συμπληρώνοντας πως 'τα δάνεια και οι υποχρεώσεις τρέχουν, το ίδιο και τα πρόστιμα και πλέον δεν αντέχουμε'.
'Εχω δύο παιδιά ανήλικα και αναγκάζομαι να ζητάω δανεικά για να πάρω ψωμί. Μου ήλθε και χαρτί για έξωση από το σπίτι για να πάρω τα πράγματά μου και να φύγω. Δεν τα σκέπτονται αυτά τα πράγματα όλοι αυτοί που μας κρατάνε τόσο καιρό απλήρωτους. Δεν ήξεραν πριν ότι θα υπάρχουν καθυστερήσεις με τον «Καλλικράτη» και να φροντίσουν ανάλογα;', σημείωσε ο κ. Αντώνης Κουγιός.
Ο ΔΗΜΟΣ
Τους εργαζομένους, που συγκεντρώθηκαν στον Δήμο Χανίων, συνάντησε η Δημοτική Αρχή και τους επεσήμανε πως καταβάλλει προσπάθειες για την πληρωμή τους. 'Οι εργαζόμενοι δεν έχουν πληρωθεί διότι βάσει του νόμου στο νέο σύστημα του «Καλλικράτη» πρέπει να πληρώσουμε με δωδεκατημόρια. Από αυτά έχουν ενταλματοποιηθεί 224.000 ευρώ, περνάνε την Παρασκευή το πρωί από τη δημαρχιακή και μαζί με τους εργαζομένους θα πάω στον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου προκειμένου να εγκρίνει άμεσα τη δαπάνη προκειμένου να πληρωθούν. Δεν φταίει ο Δήμος αν δεν έχουν πληρωθεί', ανέφερε ο αντιδήμαρχος Μανώλης Κεμεσίδης.
Ο ίδιος σημείωσε πως με την ψήφιση του προϋπολογισμού στα τέλη Φλεβάρη - αρχές Μάρτη αυτά τα προβλήματα θα ξεπεραστούν και οι εργαζόμενοι θα πληρώνονται κανονικά και στην ώρα τους. Ερωτηθείς γιατί δεν είχε μεριμνήσει νωρίτερα ο Δήμος Χανίων, ώστε να μην φτάσουμε στα μέσα Φεβρουαρίου και οι 176 εργαζόμενοι να μένουν απλήρωτοι, ο κ. Κεμεσίδης απάντησε πως 'ο Δήμος δεν μπορούσε, διότι ξέρει ο πρόεδρος των εργαζομένων πώς έγινε η διαδικασία και ποια κωλύματα υπάρχουν από διάφορες πλευρές'.
Σημειώνεται πως οι εργαζόμενοι στους Δήμους προχώρησαν χθες σε κινητοποιήσεις διαμαρτυρόμενοι για το καθεστώς εργασιακής ανασφάλειας που αφορά τους συμβασιούχους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου