Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΣ


ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ
Κινητοποιήσεις από αποκλειστικές νοσοκόμες
23-02-2011

Για 'όργιο μαύρης εργασίας και φοροδιαφυγής' από τις παράνομες αποκλειστικές νοσοκόμες, για το οποίο η Διοίκηση του Νοσοκομείου Χανίων 'δεν ασχολείται', έκαναν λόγο οι νόμιμες αποκλειστικές, που, χθες το πρωί, προχώρησαν σε κινητοποίηση στα γραφεία της Διοίκησης.
Το τελευταίο διάστημα, όπως ανέφεραν, λόγω της δραστηριοποίησης 100 και πλέον παράνομων νοσοκόμων, που δεν έχουν ούτε άδεια εργασίας ούτε ασφάλιση ούτε κόβουν αποδείξεις και δεν γνωρίζουν να προσφέρουν υπηρεσίες Υγείας, η δουλειά τους έχει μειωθεί δραματικά.
'Υπάρχουν συναδέλφισσες που έχουν εβδομάδες να δουλέψουν. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί', ανέφερε η πρόεδρος του Σωματείου Αποκλειστικών 'Αγιος Γεώργιος', κα Λοΐζου. Οι αποκλειστικές συναντήθηκαν με τον υποδιοικητή, κ. Νικολαράκη, καθώς ο διοικητής απουσίαζε, ωστόσο, δεν έμειναν ευχαριστημένες από όσα ειπώθηκαν καθώς, όπως ανέφεραν, 'όλα αυτά τα έχουμε ακούσει πολλές φορές, αλλά στην ουσία δεν έχει γίνει τίποτα'.
'Είμαστε σε απόγνωση, έχουμε τελειώσει Σχολές και έχουμε μείνει χωρίς δουλειά. Θα το παλέψουμε όσο μπορούμε και με κάθε τρόπο. Ζητήσαμε επανειλημμένως τη βοήθεια της Διοίκησης και δεν βρήκαμε καμία ανταπόκριση. Στο Ηράκλειο μια εντολή της Διοίκησης για έλεγχο στην είσοδο του Νοσοκομείου ήταν αρκετή για να σταματήσει η παρουσία όλων των παράνομων. Εδώ οι παρανομίες συνεχίζονται', ανέφερε η κα Aμαλία Ανδρουλάκη, πρόεδρος πτυχιούχων αποκλειστικών.
Παράλληλα, άλλες αποκλειστικές δήλωσαν αδυναμία ακόμα και να ανταποκριθούν στα απαραίτητα έξοδά τους (ρεύμα, νερό, νοίκι), αφού πλέον δεν εργάζονται.
Σύμφωνα με την κα Λοΐζου 'πλέον η κατάσταση έχει γίνει επικίνδυνη και απειλείται και η ζωή μας. Οι παράνομες έχουν αποθρασυνθεί, διότι βλέπουν ότι δεν γίνεται τίποτα. Πάμε να μπούμε στα δωμάτια και μας ορμάνε. Πριν από λίγο είδαμε περιστατικό δύο παράνομες να μαλλιοτραβιούνται κυριολεκτικά μεταξύ τους για ένα θέμα εργασίας'.
Στο ζήτημα ότι πολλοί συγγενείς ασθενών επιλέγουν τις παράνομες καθώς κοστίζουν λιγότερο, οι νόμιμες αποκλειστικές υποστηρίζουν ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα. 'Εχουμε κατεβάσει τις τιμές και πλέον δεν υπάρχει σχεδόν καμία διαφορά σε αυτό το θέμα. Ομως οι νόμιμες αποκλειστικές έχουν πτυχία, ασφαλίζονται και πληρώνουν φόρους. Αντίθετα οι παράνομες αναλαμβάνουν 3 - 4 ασθενείς μαζί, κοιμούνται, τρώνε και μπανιαρίζονται, δεν έχουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να εξυπηρετήσουν έναν ασθενή', τόνισε η κα Ανδρουλάκη.
Οι αποκλειστικές δηλώνουν αποφασισμένες να προχωρήσουν σε μόνιμη κατάληψη των γραφείων της Διοίκησης του Νοσοκομείου, αν δεν αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

Γ.ΚΩΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου