Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

ΛΗΣΤΕΙΑ ΙΝΚΑ ΑΓ. ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ


ΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ ΙΝΚΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥΣ
Ενοπλη ληστεία
08-02-2011

Ενοπλη ληστεία, με λεία 34.000 ευρώ, έγινε χθες το βράδυ στη χρηματαποστολή της εταιρείας G4S, τη στιγμή που αναχωρούσε από το super market ΙΝΚΑ στους Αγίους Αποστόλους. Ωστόσο, η αφαίρεση του κουτιού της χρηματαποστολής από τους ληστές είναι πολύ πιθανό να προκάλεσε την καταστροφή των χρημάτων καθώς σε αυτές τις περιπτώσεις ενεργοποιείται αυτόματα μηχανισμός που με μελάνι αλλοιώνει πλήρως τα χαρτονομίσματα!
Το περιστατικό συνέβη στις 8.25 το βράδυ, ενώ το super market λειτουργούσε. Ο υπάλληλος της εταιρείας security βγήκε από το κατάστημα κρατώντας το κουτί με το ποσό των 34.000 ευρώ, που προερχόταν από τις εισπράξεις του super market. Κατευθυνόμενος προς το όχημα πετάχθηκε μπροστά του ένας άντρας, που φορούσε κουκούλα και κρατώντας περίστροφο τον απείλησε. Ο υπάλληλος έπεσε κάτω και ο ληστής πήρε το κουτί με τα χρήματα και κατέβηκε από τον χώρο στάθμευσης μπροστά στο κατάστημα στον δρόμο προς τους Αγίους Αποστόλους, όπου τον περίμενε ο συνεργός του πάνω σε μηχανάκι χωρίς πινακίδες και έχοντας στα χέρια του αυτόματο όπλο, πιθανόν Καλάσνικοφ. Μπροστά στο περιστατικό βρέθηκαν πελάτες, που ενημέρωσαν τους αστυνομικούς για τα χαρακτηριστικά των δραστών, ενώ οι κινήσεις τους καταγράφηκαν από τις κάμερες παρακολούθησης που βρίσκονται στους εξωτερικούς χώρους του super market.
Μια ταμίας του καταστήματος, που είδε τα γεγονότα, μίλησε στους δημοσιογράφους: 'Δούλευα στο κεντρικό ταμείο την ώρα που έβγαινε ο security, μόλις ένα βήμα είχε κάνει και βοηθούσα τους πελάτες να γεμίσουν τις τσάντες τους. Τότε έστριψα το βλέμμα μου προς τα έξω και παρατήρησα έναν με κουκούλα και αν δεν κάνω λάθος και μικρό κράνος να του έχει βάλει το πιστόλι στον κρόταφο. Τον έριξε κάτω και πήρε τη χρηματαποστολή και έφυγε. Δεν άκουσα ούτε να μιλάει ούτε τίποτα άλλο μόνο τον είδα να φεύγει προς τα κάτω (σ.σ. προς την πλευρά του δρόμου). Από ό,τι είπαν οι άλλοι, εκεί τον περίμενε ο συνεργός του με το μηχανάκι. Εγώ, επειδή σχεδόν συναντήθηκαν τα βλέμματά μας, πήγα προς τα μέσα, φώναξαν στον διευθυντή ότι γίνεται ληστεία, βγήκαν έξω να τον κυνηγήσουν αλλά επειδή ο συνεργός του είχε Καλάσνικοφ σταμάτησαν'.
Στο θέμα αναφέρθηκε και ο κ. Γιάννης Χατζάκης, επιθεωρητής καταστημάτων ΙΝΚΑ. 'Στις 8.30 μ.μ. περίπου ειδοποιήθηκα από τον διευθυντή ότι έγινε ληστεία έξω από το κατάστημα στους Αγίους Αποστόλους. Από ό,τι με ενημέρωσε, την ώρα που έβγαινε το άτομο της security κρατώντας το κουτί με τα χρήματα, κάποιος με όπλο τον πλησίασε και ο υπάλληλος έπεσε κάτω, άφησε το κουτί, το πήρε ο ληστής και έφυγε. Δεν κτύπησε κανείς, ευτυχώς, έγινε έξω από το κατάστημα και δεν δημιουργήθηκε πρόβλημα. Τα χρήματα που εκλάπησαν είναι περίπου 34.000 ευρώ και κάτι. Περαιτέρω έρευνες κάνει η Ασφάλεια Χανίων', ανέφερε.
ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ
Ερωτηθείς αναφορικά με το ενδεχόμενο καταστροφής των χαρτονομισμάτων ο κ. Χατζάκης απάντησε πως 'από ό,τι γνωρίζω το κουτί μόλις το αφήσει ο υπάλληλος πέφτει μελάνι και καταστρέφει τα χρήματα. Σαφώς δεν το γνώριζαν αυτοί που το έκαναν και νομίζω ότι τα χρήματα καταστράφηκαν. Για αυτό τον λόγο και τα λεφτά μπαίνουν σε αυτά τα κουτιά'.
Στην περιοχή έσπευσε η Ασφάλεια Χανίων που συνέλεξε στοιχεία για τη ληστεία. Σημειώνεται ότι πριν από δύο χρόνια το ίδιο κατάστημα είχε πέσει θύμα διάρρηξης από αγνώστους.
Γ.ΚΩΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου