Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΗ ΣΟΥΓΙΑ




ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΛΛΑΔΑ
Γλίτωσαν από… βράχο δύο τόνων
Γιώργος Κώνστας
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011
Web-Only
[

Τύχη - βουνό είχαν δύο Γερμανοί στη Σούγια Χανίων καθώς το αυτοκίνητό τους πλακώθηκε από βράχο δύο τόνων και υπέστη σοβαρές ζημιές αλλά, ευτυχώς, οι ίδιοι βγήκαν σώοι από το όχημα. Το περιστατικό που οφείλεται στην κακοκαιρία συνέβη σήμερα το πρωί.

Το ζευγάρι των Γερμανών διανυχτέρευε με το αυτοκίνητό του στην παραλία της Σούγιας. Μια παραλία που αποτελεί πόλο έλξης για κατασκηνωτές όλες τις εποχές του χρόνου. Και το χειμώνα, τις σκηνές συχνά υποκαθιστούν τα αυτοκίνητα.

Ξαφνικά, νωρίς το πρωί, από την ισχυρή βροχόπτωση ξεκόλλησε ένας βράχος από το βουνό και κατέληξε στην παραλία, στο αυτοκίνητο του ζευγαριού.
Οι Γερμανοί τηλεφώνησαν στην Αστυνομία της χώρας τους, αλλά και στην γερμανική Οδική Βοήθεια που με τη σειρά τους ειδοποίησαν τις ελληνικές αρχές.

Στη συνέχεθα η ΕΛΠΑ τηλεφώνησε στον Δήμο Καντάνου - Σελίνου στον οποίο εντάσσεται η Σούγια.
Αμέσως ξεκίνησαν για την παραλία ο αντιδήμαρχος του Δήμου Καντάνου - Σελίνου, Ευτύχης Πυροβολάκης μαζί με μηχάνημα του Δήμου και ένα δημοτικό υπάλληλο, που απεγκλώβισαν το αυτοκίνητο.

Ο κ. Πυροβολάκης μας είπε ότι η γυναίκα είχε χτυπήσει λίγο στα πλευρά, αλλά όχι σοβαρά.
"Εμείς", εξήγησε, "ειδοποιηθήκαμε αποό την ΕΛΠΑ η οποία είχε ειδοποιηθεί από τη Γερμανική Αστυνομία και την αντίστοιχη γερμανική ΕΛΠΑ. Το αυτοκίνητο καταπλακώθηκε από βράχο δύο τόνων. Το πως γλίτωσαν οι επιβαίνοντες είναι θαύμα. Οταν διασώθηκαν μας ευχαρίστησαν για τη βοήθειά μας. Ο άντρας πήγε να μας πληρώσει κι όλας. Οι άνθρωποι δεν περίμεναν τόσο γρήγορη ανταπόκριση απο ένα μακρινό Δήμο. Στη Σούγια πάντα υπάρχουν κατασκηνωτές. Διαμένουν έξω. Μαγειρεύουν".


Την ώρα που είχε γίνει η κατολίσθηση υπήρχε έντονη βροχόπτωση. Αργότερα, κατά τη διάρκεια του απεγκλωβισμού είχε βγει ο ήλιος…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου