Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΦΑΓΕΙΩΝ
Εγκριση της Περιφέρειας αναμένει ο Δήμος Χανίων
Δημοσιεύθηκε στις: 03-03-2011

Την έγκριση της Περιφέρειας για την επαναλειτουργία των Δημοτικών Σφαγείων μετά από εργασίες ανακαίνισης, θα ζητήσει ο Δήμος Χανίων.
Οι λεπτομέρειες συζητήθηκαν σε χθεσινή υπηρεσιακή σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων. Η σύσκεψη ήταν κλειστή και δεν επετράπη η παρουσία δημοσιογράφων, ενώ στη συνέχεια τόσο ο δήμαρχος Χανίων, κ. Μ. Σκουλάκης όσο και ο αντιπεριφερειάρχης, Α. Βουλγαράκης, στις δηλώσεις τους εμφανίσθηκαν εξαιρετικά φειδωλοί.
«Θα περιμένουμε την απάντηση της Περιφέρειας, η οποία έχει την ευθύνη του ανοίγματος και του κλεισίματος των Σφαγείων η Περιφέρεια ανοίγει, η Περιφέρεια κλείνει», ανέφερε ο κ. Σκουλάκης, ενώ ο κ. Βουλγαράκης μίλησε για καθαρά υπηρεσιακή σύσκεψη και για πρόθεση της Περιφέρειας να στηρίξει κάθε πρόταση του Δήμου που είναι σύννομη.
Στη συνάντηση μετείχαν και οι αντιδήμαρχοι Λ. Αμπαδιωτάκης, Μ. Κεμεσίδης και Κ. Πρωτοπαπαδάκης, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής Υπηρεσίας κ. Μεσσαριτάκης κ.ά.

ΜΟΝΑΔΑ ΝΕΟΓΝΩΝ
'Ασφαλώς θα πρέπει να λειτουργήσει η Μονάδα Νεογνών και όχι μόνο', σημείωσε για το θέμα της παύσης λειτουργίας της Μονάδας ο κ. Απ. Βουλγαράκης, ενώ ο κ. Μ. Σκουλάκης σημείωσε πως 'νομίζω ότι νομιμοποιούμαι να πω ότι εκφράζω τη διπλή λύπη μου ως δημαρχος και ως πρώην υπουργός Υγείας που είχα πρωτοστατήσει και για το Νοσοκομείο και για τη συγκεκριμένη Μονάδα. Από την ενημέρωση που είχα η προσωρινή αναστολή της λειτουργίας οφείλεται στην κακή εξέλιξη της πρόσληψης ιατρικού προσωπικού. Προκηρύχθηκαν 4 θέσεις, δεν εμφανίσθηκαν υποψηφιότητες για 2 θέσεις. Μια πρόσληψη έγινε αλλά η γυναίκα έμεινε έγκυος και πήρε άδεια λόγω επαπειλούμενου τοκετού. Υπήρχαν δύο παλιές παιδίατροι που παραιτήθηκαν και αντιλαμβάνεστε ότι υπάρχει αντικειμενικό πρόβλημα. Μίλησα με το Υπουργείο, ενημέρωσα υπουργό και υφυπουργό, ο διοικητής κάνει τεράστιες προσπάθειες και δεν ξέρω αν μέσα από τον μηχανισμό των επικουρικών θα βρεθεί λύση. Νομίζω ότι ο υπουργός θα δώσει μια απάντηση για το τι μέλλει γενέσθαι'.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου