Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

ΚΑΙΡΙΚΟ 10 ΜΑΡΤΙΟΥ




ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ
Αποκλείστηκε ο Καλλικράτης
Δημοσιεύθηκε στις: 10-03-2011

Προβλήματα στο οδικό δίκτυο αλλά και στην ηλεκτροδότηση περιοχών προκάλεσε χθες η κακοκαιρία, η οποία αργά το μεσημέρι άρχισε να υποχωρεί αφήνοντας πίσω της τσουχτερό κρύο.
Αποκλεισμένος παραμένει μόνο ο Καλλικράτης Σφακίων τόσο στην είσοδο από το Ρέθυμνο όσο και από την Ιμπρο. Ανοιξε μόνο η είσοδος από τον Πατσιανό με ενέργειες του Δήμου Σφακίων και μέχρι χθες το βράδυ γινόταν προσπάθεια να φτάσει μηχάνημα τύπου γκρέιντερ της Περιφέρειας προκειμένου να απεγκλωβίσει 4 οικογένειες κτηνοτρόφων, που μένουν στο χωριό. Η κίνηση, επίσης, ήταν αδύνατη στον Ομαλό από τον σελινιώτικο γύρο, στο Πέτρα Σελί. Οι δύο αυτές περιοχές αναμένεται σήμερα το πρωί να απεγκλωβιστούν πλήρως.
Αναλυτικά η κατάσταση ανά Δήμο:

ΣΦΑΚΙΑ
'Είμαστε λίγο πριν τον Καλλικράτη πλησιάζοντας από την περιοχή του Ρεθύμνου και δεν είναι υπερβολή να πω ότι το χιόνι είναι ενάμισι μέτρο. Κάνουμε προσπάθειες να φτάσουμε στα σπίτια', δήλωσε χθες μετά τις 9 το βράδυ στα 'Χ.Ν.' ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας για τα Χανιά περιφερειακός σύμβουλος, κ. Τ. Κουρουπάκης. Μέχρι το μεσημέρι η συγκοινωνία γινόταν κανονικά προς τη Χώρα Σφακίων, ωστόσο αποκλεισμένα παρέμεναν αρκετά ποιμνιοστάσια σε διάφορα σημεία των Σφακίων.

ΑΠΟΚΟΡΩΝΑΣ
'Τα πιο σοβαρά προβλήματα τα αντιμετώπισε η Ασή Γωνιά, την οποία απεγκλωβίσαμε. Μένουν κάποια ποιμνιοστάσια, στα οποία πιστεύουμε ότι θα φτάσουμε την Πέμπτη το πρωί', ανέφερε ο δήμαρχος Αποκορώνου, κ. Γρ. Μαρκάκης. Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση παρατηρήθηκαν σε Αλίκαμπο και Ασή Γωνιά.

ΣΕΛΙΝΟ
Κανονικά γινόταν η ηλεκτροδότηση σε ανατολικό Σέλινο και περιοχές της Παλαιόχωρας χθες το βράδυ. Τα χωριά του ανατολικού Σελίνου λόγω ζημιών στο δίκτυο της ΔΕΗ είχαν πρόβλημα τις πρωινές ώρες της Τετάρτης, ωστόσο οι ζημιές αποκαταστάθηκαν από τα συνεργεία της επιχείρισης. 'Η κατάσταση από το μεσημέρι της Τετάρτης αποκαταστάθηκε τόσο ως προς την πρόσβαση όσο και ως προς την ηλεκτροδότηση', σημείωσε ο δήμαρχος, κ. Γ. Δερμιτζάκης.

ΚΙΣΑΜΟΣ
Κανονικά γινόταν η κίνηση των οχημάτων προς τα ορεινά του Δήμου Κισάμου και ειδικότερα την περιοχή του Ελους. Χθες δεν άνοιξε το Δ.Σ. της περιοχής, ωστόσο από σήμερα όλες οι σχολικές μονάδες θα λειτουργήσουν κανονικά.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ
Ουσιαστικά στην περιοχή του Ομαλού εντοπίζονται τα όποια προβλήματα στον Δήμο Πλατανιά. Χθες το πρωί ομάδα 5 αυτοκινήτων εγκλωβίστηκε για λίγο στον δρόμο Μεσκλά - Ζούρβα, ωστόσο με την παρέμβαση των εκχιονιστικών μέσα σε 1 ώρα απεγκλωβίστηκε. Οπως ανέφερε ο δήμαρχος Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης, σήμερα το πρωί τα εκχιονιστικά θα φθάσουν στο Ξυλόσκαλο, ενώ αύριο θα ξεκινήσει και ο καθαρισμός του δρόμου, που οδηγεί από το οροπέδιο του Ομαλού στο ανατολικό Σέλινο. Ο δρόμος Θέρισο - Ζούρβα άνοιξε με την παρέμβαση εκχιονιστικών των Δήμων Πλατανιά και Χανίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου