Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

10ο ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ


ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
10ο αντιπολεμικό διήμερο

Χωρίς αποτέλεσμα για άλλη μια μέρα οι έρευνες για τον δασολόγο Κώστα Πενταράκη. Με τον χρόνο να περνάει και την αγωνία να κορυφώνεται τόσο για τους συγγενείς, όσο και για τους φίλους η αναζήτηση θα συνεχιστεί και σήμερα.
Χθες πάνω από τα Χανιά πέταξε αεροσκάφος της αερολέσχης Χανίων δίνοντας έμφαση κυρίως σε απόκρυμνες ακτές, ενώ το στρατιωτικό ελικόπτερο που συμμετείχε στις έρευνες την Δευτέρα δεν πέταξε χθες.
Η αναζήτηση σήμερα θα επικεντρωθεί σε δύο περιοχές κυρίως:
- Και πάλι στην Δυτική Κίσαμο, στις χερσονήσους της Σπάθας και της Γραμβούσας, και σε άλαλ μέρη στην περιοχή που επισκέπτονταν συχνά ο δασολόγος.
- Στα ορεινά των Σφακίων και ειδικότερα σε Καλλικράτη και Ανώπολη λόγω των μεγάλων γκρεμνών των περιοχών αυτών.
"Συνεχίζουμε την προσπάθεια" τόνισε ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας
της περιφερειακής ενότητας Χανίων κ. Τ. Κουρουπάκης, ο οποίος αφού ευχαρίστησε την εθελοντική συμμετοχή της αερολέσχης Χανίων στις έρευνες σημείωσε πως " συνεχίζουμε να ψάχνουμε με αρκετά κλιμάκια και επίγειες δυνάμεις".
Ερωτηθείς για το σταμάτημα των πτήσεων του ελικοπτέρου ο κ. Κουρουπάκης υπογράμμισε πως "αν χρειαστεί για συγκεκριμένη περιοχή θα το φέρουμε ,έχουμε εξαντλήσει τα περιθώρια για όλα τα δύσκολα σημεία και μάλιστα με ριψοκίνδυνες πτήσεις τους ελικοπτέρου". Και ο κ. Κουρουπάκης εξέφρασε την απορία του που δεν έχει εντοπιστεί ακόμα το αυτοκίνητο του Κώστα Πενταράκη.
"Με αυτοκίνητα τόσο από το Λιμεναρχείο όσο και το Λ.Σ. Κισάμου συμμετέχουμε στις έρευνες. Επίσης αξιοποιήσαμε και το σκάφος του λιμενικού σώματος που διερεύνησε την ακτογραμμή απότο Κολυμπάρι μέχρι και τα Φαλάσαρνα μήπως εντοπιστεί κάτι σε απομακρυσμένες και απόκρυμνες περιοχές. Προς το παρόν δεν έχουμε κανένα αποτέλεσμα" ανάφερε ο λιμενάρχης Χανίων κ. Δασκαλάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου