Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ 300 ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ


ΑΠΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΑΘΗΝΩΝ
Στήριξη των μεταναστών
Δημοσιεύθηκε στις: 05-03-2011

'H στήριξη του αγώνα των 300 εργατών μεταναστών απεργών πείνας αποτελεί χρέος όλων των εργαζομένων'. Aυτό μεταξύ άλλων επισημάνθηκε στη χθεσινή εκδήλωση της 'Κίνησης Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή' στο Εργατικό Κέντρο Χανιων. 'Η απεργία των μεταναστών από τα Χανιά ήταν μια κίνηση από τη μεριά τους, που έστειλε το μήνυμα ότι δεν πάει άλλο με την παρανομία που επιβάλλουν οι κυβερνήσεις και διεκδίκησαν το αυτονόητο, που είναι η νομιμοποίηση. Είμαστε σε μια κρίσιμη στιγμή και νομίζω ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να τους δώσει αυτό το δικαίωμα', ανάφερε ο κ. Π. Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθηνών και συντονιστής της Κίνησης. Ο ίδιος σημείωσε πως 'όταν πηγαίνουμε στα εργοστάσια και στα χωράφια δεν ρωτάμε ποια είναι η εθνικότητα, τι πιστεύει ο καθένας Ολοι οι εργάτες πρέπει να είνα μαζί ανεξάρτητα χρώματος, θρησκείας, πιστεύω. Αντίθετα, οι κυβερνήσεις παίζουν το χαρτί του ρατσισμού για να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο'.
Ακολούθησε εισήγηση του δικηγόρου κ. Κ. Παπαδάκη ο οποίος επισήμανε πως 'οι μετανάστες αποτελούν ένα κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας και έχουν συμβάλει σημαντικά στην άνοδο ή τη διατήρηση του βιοτικού επιπέδου σε μια μεγάλη μερίδα της Εληνικής κοινωνίας. Εχουν συμβάλει και με την εκμετάλλευση της εργασίας τους, που παρέχεται ανασφάλιστη και με τους χειρότερους όρους. Οταν οι άνθρωποι αυτοί βρίσκονται σε ομηρεία νομικά και ζούν στην Ελλάδα σαν κλέφτες χωρίς κατοχυρωμένα δικαιώματα είναι θύματα μαύρης εργασίας, παράνομης εργασίας. Αυτή η «μαύρη» εργασία είναι ο παράγοντας που πιέζει τα μεροκάματα προς τα κάτω και βουλιάζει τα ασφαλιστικά Ταμεία. Γι’ αυτό τον λόγο δεν πρέπει να βλέπουμε τους μετανάστες ανταγωνιστικά, είναι άνθρωποι που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις εστίες τους εξαιτίας των πολιτικών και περιβαλλοντικών προβλημάτων για τα οποία και η Ελλάδα έχει σημαντική ευθύνη, γιατί συμμετέχει στα όργανα αυτά (ΝΑΤΟ) λήψης των αποφάσεων που διεξάγουν τους πολέμους και τις περιβαλλοντικές καταστροφές στις χώρες τους. Αναγκάζονται να φύγουν από τους χώρες τους και η Ελλάδα και άλλες χώρες τους κρατάνε επίτηδες στην παρανομία, ώστε να εκμεταλλεύονται την εργασία τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και όταν δεν τους θέλει τους πετάει έξω. H αλληλεγγύη στους μετανάστες είναι αλληλεγγύη σε ένα κομμάτι του εργατικού κινήματος στα θύματα των πολέμων και των περιβαλλοντικών καταστροφών'.
Ο κ. Παπαδάκης σημείωσε επίσης πως 'δεν υπάρχουν στην Ελλάδα, στην Αθήνα, στα Χανιά ρατσιστές υπάρχουν άνθρωποι που συχνά αποπροσανατολίζονται από φασιστικές ομάδες, που εκμεταλλεύονται την κοινωνική, οικονομική, πολιτική αγωνία που τους προκαλούν τα κόμματα του κατεστημένου και τους χειραγωγούν προκαλώντας μια ψεύτικη αντίθεση μεταξύ Ελλήνων και ξένων. Η πραγματική αντίθεση στην κοινωνία είναι μεταξύ εργασίας και κεφαλαίου'.
Τέλος η απεργία των 300 'έχει κατασυκοφαντηθεί από τα μεγάλα κανάλια, που εκφράζουν και το κατεστημένο της χώρας'.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου