Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

ΒΑΜΟΣ ΕΛΤΑ


ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ - ΦΟΡΕΩΝ
Κλείνουν τα ΕΛΤΑ Βάμου;
Δημοσιεύθηκε στις: 11-03-2011

Την έντονη ανησυχία των κατοίκων του Αποκόρωνα και ειδικά της περιοχής του Βάμου για τη 'φημολογία κατάργησης του Ταχυδρομικού Γραφείου Βάμου' μεταφέρει με έγγραφό του στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Ρέππα, στους βουλευτές του Νομού, την Περιφέρεια και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και τη διοίκηση των ΕΛΤΑ, ο δήμαρχος Αποκορώνου κ. Γρηγόρης Μαρκάκης.
'Υπάρχει έκδηλη ανησυχία των κατοίκων, περισσότερων από τριάντα χωριών του Αποκόρωνα εξαιτίας της έντονης φημολογίας των τελευταίων ημερών για το ενδεχόμενο κατάχρησης του ταχυδρομικού Γραφείου Βάμου του Δήμου μας.
Πολλές είναι οι ερωτήσεις και οι ανησυχίες και των πλέον των πεντακοσίων κατοίκων Ευρωπαϊκών χωρών οι οποίοι επίσης εξυπηρετούνται από το Ταχυδρομικό Γραφείο Βάμου' τονίζει στο κείμενό του ο κ. Μαρκάκης.
Παράλληλα επισημαίνει πως 'το Ταχυδρομικό Γραφείο του Βάμου καλύπτει βασικές επικοινωνιακές ανάγκες των κατοίκων οι οποίοι ιδιαίτερα τη θερινή περίοδο, υπερβαίνουν τους πέντε χιλιάδες κατοίκους. Εξυπηρετεί επίσης μεγάλο αριθμό υπηρεσιών, όπως τράπεζα, κέντρο υγείας, περιβαλλοντικό κέντρο, ειρηνοδικείο, σχολεία (νήπιο, δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο) κ.α.. Μια τέτοια πράξη έρχεται σε τέλεια αντίθεση με το πνεύμα και την ουσία της διοικητικής αναδιάρθρωσης της χώρας με το νόμο του "Καλλικράτη" που ένας από τους στόχους του είναι η ενδυνάμωση της υπαίθρου και η άμεση και γρήγορη εξυπηρέτηση των κατοίκων. Αλλωστε το αρθ. 283 παρ. 18 του νόμου αυτού αναφέρει σαφώς: "οι διατάξεις του παρόντος δεν θίγουν τη λειτουργία δημόσιων υπηρεσιών και υπηρεσιών νομικών προσώπων που εδρεύουν σε συνενούμενους δήμους και δεν στερούν τους δημότες εξυπηρετήσεων που παρείχοντο από τον καταργούμενο δήμο'.
Σημειώνεται πως ήδη έχει ανακοινωθεί η πρόθεση των ΕΛΤΑ να προχωρήσουν στο κλείσιμο καταστημάτων τους σε περιοχές του Σελίνου, της Κισάμου και των Χανίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου