Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣΙΑΝΟΙ


ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΥΣ ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣΙΑΝΟΥΣ
Τρεις νεκροί στον κόλπο της Σούδας
Δημοσιεύθηκε στις: 15-03-2011

Στα παγωμένα νερά του κόλπου της Σούδας άφησαν την τελευταία τους πνοή τρεις ακόμη μετανάστες από το Μπαγκλαντές, τα πτώματα των οποίων βρέθηκαν χθες να επιπλέουν στη θάλασσα.
Οπως διαπιστώθηκε, ήταν από τους 49, οι οποίοι τη νύκτα του Σαββάτου 5 Μαρτίου, κατά τον κατάπλου στο λιμάνι της Σούδας του πλοίου 'Ionian King', που έφτασε από την Τρίπολη της Λιβύης, αντί να βγουν από το πλοίο, έπεσαν στη θάλασσα προκειμένου ν’ αποφύγουν την επιστροφή στη χώρα τους.
Από αυτούς τρεις έχασαν τη ζωή τους, 35 εντοπίστηκαν ζωντανοί και οδηγήθηκαν στο Νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών και 11 παρέμεναν έως και χθες το μεσημέρι αγνοούμενοι.
Χθες το μεσημέρι το προσωπικό του Ναυστάθμου Κρήτης εντόπισε ένα πτώμα να επιπλέει στον κόλπο της Σούδας και ενημέρωσε το Λιμεναρχείο Χανίων.
Το πτώμα ανασύρθηκε και οι λιμενικοί βρήκαν πάνω του ταυτότητα, η οποία αποδεικνύει πως πρόκειται για έναν από τους 11 αγνοούμενους Μπαγκλαντεσιανούς. Ετσι ξεκίνησαν έρευνες για τυχόν ανεύρεση και άλλων αγνοουμένων και λίγο αργότερα σε απόσταση δύο μιλίων, στη βόρεια πλευρά του κόλπου της Σούδας, στις εγκαταστάσεις του Ναυστάθμου, βρέθηκαν τα άλλα δύο πτώματα, που θεωρείται ότι ανήκουν στους μετανάστες του ίδιου πλοίου.
Εως αργά το απόγευμα συνεχίζονταν οι έρευνες για τον εντοπισμό και άλλων από τους οχτώ πλέον αγνοούμενους. Στις έρευνες συμμετέχουν σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου