Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

ΠΤΩΜΑΤΑ ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ


ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΣΟΥΔΑΣ
Επτα πτώματα σε δυο ημέρες
Δημοσιεύθηκε στις: 16-03-2011

Ο ένας μετά τον άλλον ανευρίσκονται νεκροί οι Μπαγκλαντεσιανοί, που άφησαν την τελευταία τους πνοή στον κόλπο της Σούδας, όταν έπεσαν από το πλοίο που τους μετέφερε από τη Λιβύη στην Κρήτη, προκειμένου να αποφύγουν τον επαναπατρισμό τους.
Τα παγωμένα νερά φαίνεται να αποτέλεσαν τη βασική αιτία για τον θάνατό τους, ενώ το ότι τώρα βγαίνουν στην επιφάνεια του κόλπου της Σούδας οφείλεται στο ότι εξαιτίας του ψύχους καθυστέρησε η διαδικασία της αποσύνθεσης.
Μετά τα τρία πτώματα που βρέθηκαν προχθές, χθες βρέθηκαν συνολικά τέσσερα ακόμα πτώματα με αποτέλεσμα οι αγνοούμενοι να είναι, πλέον, τέσσερα άτομα που εικάζεται ότι και αυτά κατά πάσαν πιθανότητα έχουν αφήσει την τελευταία τους πνοή στα παγωμένα νερά του κόλπου της Σούδας. 'Ελπίζαμε ότι θα υπήρχαν διασωθέντες', ανέφερε ο λιμενάρχης, κ. Δασκαλάκης, ο οποίος και έβαλε ερωτήματα κατά πόσο οι άνθρωποι αυτοί γνώριζαν κολύμπι.
Μετά τα 3 πτώματα, που είχαν βρεθεί το μεσημέρι και το απόγευμα της Δευτέρας, στις 10 χθες το πρωί εντοπίστηκε η σορός ενός ακόμη ανθρώπου στο μέσο του κόλπου της Σούδας, κοντά στην πλωτή δεξαμενή του Ναυστάθμου της Σούδας. Λίγο αργότερα, άλλο ένα πτώμα πάλι στην ίδια περιοχή, ενώ μετά από έρευνες του Λιμενικού εντοπίστηκαν δύο ακόμη πτώματα. 'Σε ένα από αυτούς βρέθηκε ταυτότητα και πάσο, που αποδεικνύουν ότι ήταν ένας από τους 11 αναζητούμενους από την ημέρα που έγινε ο κατάπλους του «Ionian King». Και οι υπόλοιποι είχαν χαρακτηριστικά που έμοιαζαν με αυτά των άλλων, κάτι που δείχνει ότι ήταν οι άνθρωποι από το Μπαγκλαντές, οι εργαζόμενοι στην DAEWΟΟ. Οι έρευνες συνεχίζονται και θα συνεχιστούν μέχρι τη δύση του ηλίου', είπε ο λιμενάρχης.
Σύμφωνα με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη το Λιμενικό Τμήμα Σούδας ενημερώθηκε χθες από ιδιοκτήτη αλιευτικού σκάφους για τον εντοπισμό του πρώτου πτώματος στη θαλάσσια περιοχή έμπροσθεν του Ναυστάθμου.
Τα τέσσερα πτώματα είναι μετρίου αναστήματος, ηλικίας περίπου 20 - 25 ετών. Οπως εκτιμούν οι λιμενικοί ήταν από τους 49, οι οποίοι τη νύχτα του Σαββάτου 5 Μαρτίου, κατά τον κατάπλου στο λιμάνι της Σούδας του πλοίου «Ionian King», που έφτασε από την Τρίπολη της Λιβύης, αντί να βγουν από το πλοίο, έπεσαν στη θάλασσα προκειμένου ν’ αποφύγουν την επιστροφή στη χώρα τους.
Από αυτούς τρεις έχασαν τη ζωή τους, 35 εντοπίστηκαν ζωντανοί και οδηγήθηκαν στο Νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών, ενώ από τους 11 αγνοούμενους μέχρι χθες είχαν βρεθεί συνολικά οι επτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου