Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

ΕΜΠΡΗΣΜΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ


ΑΠΟ ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ ΔΡΑΣΤΕΣ
Εμπρησμός σε αυτοκίνητο
Δημοσιεύθηκε στις: 31-03-2011

Ρατσιστικό υπόβαθρο, σύμφωνα με το Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης, έχει ο εμπρησμός αυτοκινήτου Χανιώτη - μέλους του Φόρουμ που στάθηκε στο πλευρό των απεργών της 'Υπατίας'. Το αυτοκίνητο ανήκει στον Μάρκο Χατζησάββα και τη σύζυγό του που είχαν στηρίξει τους απεργούς πείνας μετανάστες της Υπατίας. Το Φόρουμ θεωρεί ότι έχει στοχοποιηθεί από ακροδεξιές οργανώσεις.
Αγνωστοι περιέλουσαν το αυτοκίνητό του που ήταν παρκαρισμένο δίπλα στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς στις 9.30 προχθές το βράδυ και το παρέδωσαν στις φλόγες. Η φωτιά προκάλεσε ζημιές στον κινητήρα και τα λάστιχα του αυτοκινήτου, ύψους 2.500 ευρώ. Σύμφωνα με τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χανίων, κ. Σκουλούδη, «ανιχνεύτηκαν ίχνη βενζίνης με την οποία είχε περιλουστεί το όχημα. Ερευνάται η πιθανότητα εμπρησμού από πρόθεση». Σύμφωνα μάλιστα με μέλη του Φόρουμ, που σήμερα αναμένεται να δώσουν συνέντευξη Τύπου, το τελευταίο διάστημα μέσω διαδικτύου έγινε μια προσπάθεια σπίλωσής του, διαδίδοντας ψευδείς φήμες ότι οι απεργοί επρόκειτο να κατέβουν σε πορεία στα Χανιά κατά τη διάρκεια της παρέλασης της 25ης Μαρτίου, κάτι που δεν ίσχυε.

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΕ ΣΠΙΤΙ
Χθες, εξάλλου, στις 3.15 τα ξημερώματα, εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε ένα εγκαταλελειμμένο διώροφο κτήριο, που ήταν καταφύγιο άστεγων αλλοδαπών, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. To παλιό εγκαταλειμμένο σπίτι, βρίσκεται σε ένα μικρό στενό στη συνοικία της Σπλάντζιας, στην οδό Ζερβουδάκη 37 και σε αυτό είχαν βρει καταφύγιο 4 οικονομικοί μετανάστες. Σύμφωνα με τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χανίων Νίκο Σκουλούδη, «η φωτιά κατάστρεψε τα κρεβάτια τους, τα πατώματα και τα μεσοπατώματα που ήταν ξύλινα». Οπως ο ίδιος είπε «έγινε μια αναφορά για κάποιες φασαρίες, κατόπιν ακολούθησε πυρκαγιά, ωστόσο, με την άφιξη της Πυροσβεστικής δεν βρέθηκε κανείς από τους ενοίκους».
Στο σημείο της πυρκαγιάς έσπευσαν 2 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 4 άνδρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου