Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ-ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΣ ΣΦΑΓΕΙΑ Α.Ε.


ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΦΑΓΕΙΑ Α.Ε.
Διαφωνία για τις μετοχές
Δημοσιεύθηκε στις: 23-03-2011

Δεν τα βρήκαν, στο θέμα των ποσοστών που θα διατηρούν στο σφαγείο Χανίων, κτηνοτρόφοι και κρεοπώλες, στο πλαίσιο της χθεσινής σύσκεψης, που έγινε στο Δημαρχείο Χανίων.
Οι μεν κτηνοτρόφοι ζητούν το 51% των μετοχών της Α.Ε. που θα διαχειρίζεται το σφαγείο και είναι θετικοί στη συμμετοχή και του ΙΝΚΑ Χανίων σε αυτό. Αντίθετα οι κρεοπώλες ζητούν η συμμετοχή να είναι ισόποση (40% κτηνοτρόφοι και κρεοπώλες, 20% ο Δήμος Χανίων) και αυτοί να έχουν τον εμπορικό έλεγχο και το management. Ο Δήμος, διά του αντιδημάρχου κ. Αμπαδιωτάκη, επιμένει στην πρότασή του για συμμετοχή του ίδιου με ποσοστό 20%, του Συλλόγου Κρεοπωλών με 40% και του Συλλόγου Κτηνοτρόφων με 40%, ωστόσο, απέναντι στη διαφωνία των δύο μερών αναμένεται να δώσει σήμερα μια τελική απάντηση.

ΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ
Ο πρόεδρος των Κτηνοτρόφων, κ. Γ. Βενετάκης, αναφέρθηκε στη δημιουργία του Συνεταιρισμού των Κτηνοτρόφων προκειμένου να συμμετάσχουν με αυτόν στην Α.Ε. που θα αναλάβει τη λειτουργία των σφαγείων. 'Ζητάμε να έχουμε το 51% των μετοχών. Θέλουμε να έχουμε τη σιγουριά της πλειοψηφίας μέσα στο Δ.Σ. της εταιρείας για να διασφαλίσουμε το προϊόν μας. Δεν έχουμε τίποτα πονηρό στο μυαλό μας, να ρίξουμε τους κρεοπώλες, το ΙΝΚΑ, οποιονδήποτε συμμετέχει στην προσπάθεια. Θέλουμε να προστατεύσουμε το προϊόν που παράγουμε', ανέφερε ο κ. Βενετάκης.
Ο ίδιος επεσήμανε πως οι κτηνοτρόφοι βλέπουν θετικά τη συμμετοχή του ΙΝΚΑ στην Α.Ε. καθώς 'για μας είναι σταθερή αγορά και τα τελευταία χρόνια μας στηρίζει και στην τιμή και στην ποσότητα των κρεάτων και θέλουμε να συνεργαστούμε και με αυτό'.

ΟΙ ΚΡΕΟΠΩΛΕΣ
Από τη μεριά των κρεοπωλών ο πρόεδρός τους, κ. Γιώργος Τραχαλάκης, αφού επεσήμανε πως και αυτοί θα προχωρήσουν στην ίδρυση Συνεταιρισμού για να συμμετάσχουν στην Α.Ε., τόνισε πως πρέπει να υπάρχει ισόποση συμμετοχή με τους κτηνοτρόφους. 'Κρίνουμε ότι πρώτον θα πρέπει να είμαστε ισόνομοι ως συνεταίροι και δεύτερον τα θέματα εμπορίου και management θα τα έχουμε εμείς ως κρεοπώλες και την τεχνική υποστήριξη του σφαγείου ο Δήμος Χανίων', τόνισε ο κ. Τραχαλάκης.
Σε αυτό το σημείο έγινε διάλογος ανάμεσα στα δύο μέρη, χωρίς να υπάρξει συμφωνία, με τους κρεοπώλες να αναφέρουν πως, αν οι κτηνοτρόφοι θέλουν το 51%, ας πάρουν και το 80% και ας μη συμμετέχουν καθόλου οι κρεοπώλες στη νέα Α.Ε. Η τελευταία αυτή πρόταση έγινε δεκτή από τους κτηνοτρόφους, ωστόσο, δεν βρίσκει σύμφωνο τον Δήμο Χανίων. Σήμερα με την επιστροφή στα Χανιά του κ. Σκουλάκη αναμένεται να υπάρξει νέα προσπάθεια από τον Δήμο για να συζητηθούν όλα τα ζητήματα.
Σε αυτό που συμφώνησαν όλα τα μέρη είναι στην υποβάθμιση της δυναμικότητας του σφαγείου στους δύο τόνους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου