Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

ΔΙΑΡΗΞΗ ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΟ


ΣΕ ΑΤΜ ΣΤΗ ΣΟΥΔΑ
Απόπειρα διάρρηξης
Δημοσιεύθηκε στις: 31-03-2011

Απειροι στη χρήση της οξυγονοκόλλησης αποδείχθηκαν οι δράστες, που αποπειράθηκαν να διαρρήξουν το ΑΤΜ της Εμπορικής Τράπεζας, που βρίσκεται στον διάδρομο των Διοικητικών Υπηρεσιών του Ψυχιατρείου Χανίων στη Σούδα.
Ολη τη νύχτα οι άγνωστοι προσπαθούσαν, χωρίς επιτυχία, να ανοίξουν το ΑΤΜ και αναγκάσθηκαν να αποχωρήσουν τις πρωινές ώρες, λίγο πριν αναλάβουν υπηρεσία οι εργαζόμενοι στο Ιδρυμα.
Σύμφωνα με τη διοικήτρια του Ψυχιατρείου, κα Ευαγγελία Σταυρουλάκη - Παραγιουδάκη, η ίδια ειδοποιήθηκε στις 6.30 το πρωί από τους φύλακες του Ιδρύματος, όταν πήγαν να ανοίξουν την κεντρική πόρτα των γραφείων της Διοίκησης. Η ίδια έφτασε σε 10 λεπτά. H οσμή του καμένου σίδερου ήταν πολύ έντονη.
Οι άγνωστοι τις βραδινές ώρες είχαν μπει στον χώρο του Ψυχιατρείου, αφού πρώτα είχαν κόψει τα σύρματα της περίφραξης. Στη συνέχεια έφτασαν στο πλαϊνό -βόρειο τμήμα- του κτηρίου των Διοικητικών Υπηρεσιών. Εκεί αφαίρεσαν το κάγκελο του παράθυρου της τουαλέτας και μπήκαν μέσα στο κτήριο. Στη συνέχεια έσπασαν μια εσωτερική πόρτα και έφτασαν μπροστά στο ΑΤΜ. Αμέσως ξεκίνησαν τη διαδικασία διάρρηξής του με σύστημα οξυγονοκόλλησης, χωρίς, όμως, επιτυχία.
Η Αστυνομία, που ειδοποιήθηκε το πρωί, πήρε αποτυπώματα και άλλα στοιχεία που άφησαν πίσω τους οι διαρρήκτες. Σημειώνεται πως, ενώ το Ψυχιατρείο έχει κλείσει εδώ και μερικά χρόνια, οι Διοικητικές του Υπηρεσίες συνεχίσουν να λειτουργούν για υποστήριξη των εξωτερικών δομών του Ιδρύματος.
Αλλη μια προσπάθεια διάρρηξης, του χρηματοκιβωτίου αυτή τη φορά του Ψυχιατρείου, είχε γίνει πριν από 20 περίπου χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου