Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ-ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΧΑΝΙΑ


ΧΘΕΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
Διαδήλωση εκπαιδευτικών - φοιτητών
Δημοσιεύθηκε στις: 31-03-2011

Για 'να δοθεί τέρμα στην υποβάθμιση της Εκπαίδευσης, της Υγείας και των κοινωνικών δικαιωμάτων' διαδήλωσαν, χθες το πρωί, δάσκαλοι, καθηγητές και φοιτητές και στα Χανιά, στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλήνιας απεργίας της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ.
Η συγκέντρωση, στην οποία καλούσαν τα πρωτοβάθμια τοπικά Σωματεία, έγινε στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς και στη συνέχεια ακολούθησε πορεία στους δρόμους των Χανίων, φωνάζοντας συνθήματα όπως 'Οχι στους νόμους της αγοράς, το μέλλον ανήκει στον κόσμο της δουλειάς', 'Εμπρός λαέ μην σκύβεις το κεφάλι ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλη', 'Ε.Ε. και ΔΝΤ, φονιάδες των μισθών'.
'Η έγκαιρη αντίδραση εκπαιδευτικών και γονιών στο θέμα των συγχωνεύσεων είχε ως αποτέλεσμα στα Χανιά να μην έχουμε αυτά που έγιναν στην υπόλοιπη Ελλάδα. Ωστόσο, δεν επαναπαυόμαστε γιατί έρχονται αλλαγές στο μισθολόγιο με θύματα και πάλι τους μισθωτούς', ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Χανίων, κ. Π. Κοτσιφάκης.
Για τον Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών ο ταμίας του, κ. Βαρδής Κουριδάκης, σημείωσε πως 'συμμετέχουμε στην απεργία της ΔΟΕ αντιδρώντας στις συγχωνεύσεις - καταργήσεις σχολείων, ζητώντας να δοθούν χρήματα στον ΟΠΑΔ, ώστε να συνεχιστεί η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των εκπαιδευτικών και των δημοσίων υπαλλήλων. Αντιδρούμε στο νομοσχέδιο λαιμητόμο που προωθεί το Υπουργείο Οικονομικών και αφορά τους μισθούς μας'.
Για τον Σύλλογο Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης, που πήρε απόφαση Συνέλευσης για τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις, ο Λάμπρος Μαστοράκης τόνισε πως 'αυτή τη στιγμή έχουμε μια σοβαρή επίθεση σε βάρος όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης. Κλείνουν σχολεία, μένουν εκπαιδευτικοί στον δρόμο με πεντάμηνες συμβάσεις, έχουμε νέο νόμο - πλαίσιο που συγχωνεύει Πανεπιστήμια και δημιουργεί ευέλικτους πτυχιούχους που καταλήγουν να είναι άνεργοι. Δημιουργείται μια αποκρουστική κατάσταση'. Ο φοιτητής τόνισε την ανάγκη για τη δημιουργία 'ενός πανεκπαιδευτικού μετώπου που να συγκρουστεί κεντρικά με αυτήν την πολιτική που αποσαθρώνει και καταστρέφει την κοινωνία. Και αυτό το μέτωπο να ενωθεί με άλλα τμήματα των εργαζομένων και να συγκρουστεί κάθετα με την πολιτική του μνημονίου, της κυβέρνησης, της Ε.Ε., ώστε να κτίσουν μια εκπαίδευση και μια εργασία που θα αρμόζει στις ανάγκες του νέου φοιτητή και του νέου εργαζομένου'. Ξεχωριστή συγκέντρωση πραγματοποίησε νωρίτερα το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου