Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΚΑΜΙΣΙΑΝΑ


ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΜΙΣΙΑΝΩΝ
Συνάντηση γονέων με την υπουργό Παιδείας
Δημοσιεύθηκε στις: 15-03-2011

Συνάντηση με την υπουργό Παιδείας, κα Αννα Διαμαντοπούλου, θα έχουν, σήμερα το μεσημέρι στην Αθήνα, γονείς και φορείς του σχολείου των Καμισιανών προκειμένου να της εκθέσουν την έντονη διαφωνία τους στο κλείσιμο του 4/θέσιου Δημοτικού Σχολείου του χωριού.
Ουσιαστικά για το συγκεκριμένο σχολείο υπάρχουν οι μεγαλύτερες αντιδράσεις, αφού τα υπόλοιπα που συγχωνεύονται και που ανακοινώθηκαν προχθές το βράδυ από το Υπουργείο Παιδείας είναι κυρίως μονοθέσια, κοντά στα οποία υπάρχουν σχολικές μονάδες.
'Την Τρίτη το πρωί θα έχουμε μία συνάντηση στην Αθήνα με την υπουργό Παιδείας κα Διαμαντοπούλου και θα της εκθέσουμε τις θέσεις ενάντια στο κλείσιμο του σχολείου μας', ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Καμισιανών, κ. Κ. Γλεντουσάκης.
Χθες το πρωί γονείς, εκπρόσωποι φορέων της περιοχής, ο αντιδήμαρχος - υπεύθυνος για θέματα του Κολυμπαρίου, κ. Γ. Μαλακωνάκης, συναντήθηκαν στο Ηράκλειο με τον περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης, κ. Κλεινάκη, στον οποίο και παρουσίασαν τις θέσεις τους. 'Τονίσαμε ότι πρόκειται για πρόχειρη απόφαση το να κλείσει το σχολείο μας και να πάνε όλα τα παιδιά στον Ταυρωνίτη γιατί το εκεί σχολείο δεν έχει τις υποδομές να δεχθεί και τα παιδιά μας καθώς οι τάξεις είναι πολύ μικρές. Μας είπε ότι θα μεταφέρει το αίτημά μας στο Υπουργείο', τόνισε ο κ. Γλεντουσάκης.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Με έγγραφό του προς τους βουλευτές ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Καμισιανών τους καλεί να πάρουν θέση άμεσα για το θέμα: 'Από την Παρασκευή 11/3/2011 σας έχουμε ενημερώσει εγγράφως σχετικά με την πρόταση του διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, κ. Ποντικάκη, για το κλείσιμο του 4/θέσιου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Καμισιανών. Οπως σας εξηγήσαμε το επιχειρούμενο κλείσιμο του σχολείου μας είναι:
1) Παράνομο, διότι, όπως ρητά αναφέρει ο νόμος 1566, κλείνουν ή συγχωνεύονται μόνο 1/θέσια, 2/θέσια και 3/θέσια Δημοτικά Σχολεία.
2) Είναι αδύνατον, διότι, όπως διαπιστώνουν οι σχετικοί φορείς, το προτεινόμενο για την υποδοχή μας σχολείο δεν μπορεί να υποδεχτεί τους μαθητές μας λόγω αδυναμίας των χώρων που διαθέτει.
Ως εκπρόσωποι του τόπου πρέπει να ενδιαφερθείτε για την προστασία των πολιτών που σας εκλέγουν, από τέτοιες παρασκηνιακές και παράνομες δράσεις. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα πάρετε θέση δημόσια και άμεσα για αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση διαψεύδοντας έτσι όσους σας καταλογίζουν ότι θυμάστε τους πολίτες μόνο στις εκλογές'.
Tη συμμετοχή της στο συλλαλητήριο στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς, στις 6 το απόγευμα, ανακοίνωσε η επιτροπή αγώνα για τη διατήρηση και αναβάθμιση των σχολείων του τέως Δήμου Κολυμπαρίου.

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΡΟΔΟΒΑΝΙ
Την ικανοποίησή τους για την απόφαση του Υπουργείου να μην κλείσει σχολεία στην περιοχή του Σελίνου εκφράζει με ανακοίνωσή της η Πανσελινιώτικη Αδέσμευτη Συνεργασία. 'Οταν η κοινωνία ορθώνει λόγο και αγωνίζεται με δύναμη τα αποτελέσματα είναι θετικά για την προκοπή των παιδιών της και την ανάπτυξη του τόπου', αναφέρει στην ανακοίνωσή της, συμπληρώνοντας πως 'η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να μην κλείσει τα σχολεία στην ιστορική πρωτεύουσα του Δήμου Καντάνου - Σελίνου και να μην υποβαθμίσει το Δημοτικό Σχολείο Ροδοβανίου είναι μία νίκη της κοινωνίας του Σέλινου. Οι ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, οι ομόφωνες αποφάσεις των φορέων και Συλλόγων και η συμμετοχή του συνόλου των πολιτών του Σέλινου έφεραν τα θετικά αποτελέσματα. Η Πανσελινιώτικη Αδέσμευτη Συνεργασία συμμετείχε στην επιτροπή αγώνα και στο Δημοτικό Συμβούλιο πρότεινε και έκανε σαφές «ότι δεν μπορούμε να δεχτούμε να υποβαθμίζονται και να κλείνουν δημόσιες Υπηρεσίες στον ορεινό όγκο του Δήμου μας. Σύμφωνα με το Σύνταγμα της χώρας και τον νόμο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Καλλικράτη» η διοίκηση έχει υποχρέωση να λαμβάνει υπόψη της τις ιδιαίτερες συνθήκες που ζούμε σήμερα στο Σέλινο. Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Πανσελινιώτικης Αδέσμευτης Συνεργασίας θεωρούν ότι ήταν μια νίκη της κοινωνίας που αγωνίστηκε για να δώσει ζωή και μέλλον στα παιδιά της'.

ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ Τ.Ε.Ι.
Να παρθεί πίσω 'η κατάπτυστη εγκύκλιος της υπουργού Παιδείας για τα συγγράμματα' ζητά με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Σπουδαστών Τ.Ε.Ι. Χανίων.
Οπως επισημαίνει η 'οδηγία - έκτρωμα του Υπουργείου του ΠΑΣΟΚ είναι εφαρμογή του προηγούμενου νόμου της ΝΔ. Αποτελεί πλευρά και του νόμου - πλαίσιο που θα καταθέσει η κυβέρνηση μέσα στον Μάρτη, που στοχεύει να μετατρέψει τις Σχολές σε επιχειρήσεις Α.Ε. με δίδακτρα'.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου