Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΠΛΑΤΑΝΙΑ


ΑΠΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΤΑΝΙΑ
Οχι στο παραεμπόριο
Δημοσιεύθηκε στις: 06-04-2011

Καταπολέμηση του παραεμπορίου στη ρίζα του και ειδικά στις αποθήκες που προμηθεύουν τους μικροπωλητές, οι οποίοι κατακλύζουν τις παραλίες, αλλά και λύσεις στα προβλήματα του κυκλοφοριακού, αναζητούν οι επαγγελματίες του Πλατανιά. Για αυτόν τον λόγο χθες συναντήθηκαν με τον διοικητή του Α.Τ. Ν. Κυδωνίας στον Γαλατά -στο οποίο υπάγονται- και ζήτησαν τη συνεργασία για μια σειρά από ζητήματα. 'Εχουμε πολλά ακανθώδη προβλήματα αφενός με το παραεμπόριο, που λυμαίνεται τις παραλίες και τον κεντρικό άξονα ολόκληρου του Δήμου και αφετέρου με το πρόβλημα του κυκλοφοριακού, που έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις και απειλεί με υποβάθμιση το τουριστικό προϊόν. Θέλουμε να εμπλέξουμε όλους τους φορείς σε έναν συντονισμό, ώστε να προλάβουμε για αυτή τη σεζόν την υποβάθμιση του τουρισμού', τόνισε ο κ. Κωνσταντίνος Πρώιμος, πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών - Επιχειρηματιών του Δήμου Πλατανιά 'Ο Ιάρδανος'.
Στο ερώτημα των 'Χ.Ν.' γιατί δεν δίνεται έμφαση στις αποθήκες που εφοδιάζουν τους μικροπωλητές και αποτελούν ουσιαστικά τη ρίζα του προβλήματος, ο κ. Πρώιμος επεσήμανε πως 'πράγματι το πρόβλημα βρίσκεται στους μεγάλους προμηθευτές που έχουν ένα κύκλωμα με παραεμπόρους, στους οποίους δίνουν είτε φρούτα είτε άλλα είδη. Υπάρχει ένα νομικό θέμα καθώς θεωρείται πταίσμα η πράξη τους και τους αφήνουν. Κάνουμε κάποιες ενέργειες για την πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση του θέματος, ώστε να χαρακτηριστεί πλημμέλημα και να κτυπήσουμε τις πηγές'.
Παράλληλα, τόνισε πως οι επιχειρηματίες θέλουν καλή συνεργασία με την Τροχαία και την ΕΛ.ΑΣ., ώστε να διευθετηθεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα που επιτείνεται τους θερινούς μήνες στην παλιά εθνική οδό. 'Αντί να αναβαθμίζουμε το προϊόν το υποβαθμίζουμε. Τα τελευταία χρόνια έχει παρουσιαστεί ένα φαινόμενο... τετρακοσμικό. Κάθε δύο λεπτά, το έχουμε χρονομετρήσει, κάποιος παρενοχλεί τους τουρίστες στην παραλία. Ο ένας θέλει να τους πουλήσει σταφύλια αμφιβόλου ποιότητας, ο άλλος μασάζ, με αποτέλεσμα να μην θέλουν να πάνε οι τουρίστες στην παραλία και να μας χειροκροτούν όταν τους διώχνουμε. Το θέμα έχει πάρει πολύ μεγάλες διαστάσεις, έχει υποβαθμιστεί το τουριστικό προϊόν και πρέπει να βρεθεί άμεση λύση', ανέφερε ο αντιπρόεδρος, κ. Πέτρος Μαρινάκης, συμπληρώνοντας πως περισσότερο από ποτέ υπάρχει ανάγκη για αλλαγή νοοτροπίας και από τους ίδιους τους επιχειρηματίες.

Αστυνομικό Τμήμα στον Πλατανιά
Παράλληλα, οι επιχειρηματίες ζήτησαν τη δημιουργία Αστυνομικού Τμήματος εντός της περιοχής του Πλατανιά καθώς, όπως ανέφεραν, τους θερινούς μήνες ο πληθυσμός πολλαπλασιάζεται και δημιουργούνται θέματα ασφάλειας. Σημειώνεται ότι σύντομα αναμένεται 'Καλλικράτης' και στα Αστυνομικά Τμήματα με τις πρώτες αναφορές να μιλούν για Αστυνομικά Τμήματα στις έδρες των Δήμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου