Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΧΑΝΙΑ


ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
Αλλαγές στη λειτουργία αθλητικών εγκαταστάσεων
Από: Γιώργος Κώνστας
Δημοσιεύθηκε στις: 22-04-2011

Αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας και διαχείρισης των αθλητικών εγκαταστάσεων, χωρίς, όμως, συρρίκνωσή τους, είναι ο σχεδιασμός του Δήμου Χανίων. Αυτό επισημαίνουν στα 'Χ.Ν.' ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, κ. Δημήτρης Λειψάκης και ο εντεταλμένος σύμβουλος για τα Αθλητικά, κ. Νίκος Βλαζάκης.
Στους δύο άντρες τέθηκε ξεκάθαρα το ερώτημα για το, αν ο Δήμος Χανίων σκοπεύει να προχωρήσει στο κλείσιμο αθλητικών εγκαταστάσεων, ειδικά στις περιαστικές περιοχές. Μία φημολογία που ήταν έντονη το τελευταίο διάστημα, λόγω και της οικονομικής κρίσης, την οποία πάντως διαψεύδει κατηγορηματικά η Δημοτική Αρχή.
'Αυτή τη στιγμή προχωράμε σε μία καταγραφή των χώρων, κλειστών - ανοιχτών, όλων των εγκαταστάσεων, ώστε να γνωρίζουμε τι ακριβώς παραλαμβάνουμε πλέον ως Αθλητική Διεύθυνση του Δήμου Χανίων, ώστε να σχεδιάσουμε από μηδενική βάση τις νέες αθλητικές δομές', δηλώνει ο κ. Βλαζάκης.
Στον Δήμο Χανίων ανήκουν όλες οι αθλητικές δομές στον νέο Δήμο, με εξαίρεση τις εγκαταστάσεις της Γ.Γ.Α. (Στάδιο Χανίων - Κλειστό Χανίων) και το γήπεδο του Μινώταυρου στις Μουρνιές.

ΑΛΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
'Στις δομές αθλητισμού υπήρχε μία διαχείριση της λογικής «πάρτε και δουλεύετέ το όπως θέλετε Σωματεία, αθλητές κ.λπ.», εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων. Αυτό που θα γίνει από εδώ και στο εξής είναι ότι όλα θα δουλεύουν με βάση τη γραμμή που θα δώσουν ο αρμόδιος αντιδήμαρχος και ο εντεταλμένος σύμβουλος. Δεν υπάρχει περίπτωση σε χώρο που ανήκει στον Δήμο Χανίων κουμάντο να κάνει Σωματείο. Αυτό είναι ξεκάθαρο', τονίζει ο κ. Λειψάκης. Ο αντιδήμαρχος δηλώνει πως ο Δήμος θα ακολουθήσει πιστά αυτήν την τακτική. 'Τη διαχείριση των χώρων, που μέχρι τώρα την είχε ο καθένας, θα την έχει η Διεύθυνση Αθλητισμού, με υπάλληλο που θα είναι εκεί, θα ελέγχει, θα ανοίγει και θα κλείνει. Η λογική του έχω τα κλειδιά και μπαίνω όποτε θέλω και έρχομαι με την παρέα και τους φίλους μου αργά το βράδυ έχουν τελειώσει', επισημαίνει.

ΜΑΖΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Μόλις ολοκληρωθεί η καταγραφή των αθλητικών εγκαταστάσεων του νέου Δήμου θα ανακοινωθεί και επίσημα ο σχεδιασμός του Δήμου, στον οποίο θα υπάρχει η στήριξη του μαζικού αθλητισμού. Για τον οποίο πάντως τα «μαντάτα» είναι πολύ άσχημα σε ό,τι αφορά τη χρηματοδότησή του. 'Δυστυχώς μικραίνει το πουγκί. Κάθε χρόνο γινόταν ένας σχεδιασμός για τα προγράμματα για τη γυναίκα, το παιδί, τους ηλικιωμένους, τα οποία και καταθέτονταν στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού που μας έδινε το o.k. να πάρουμε γυμναστές και έδινε τα σχετικά κονδύλια. Διόλου παράξενο φέτος αυτό να μην συμβεί καθόλου', υποστηρίζει ο κ. Λειψάκης, συμπληρώνοντας πως 'αν υπάρξει τέτοια απόφαση τη θεωρούμε απαράδεκτη για όλο τον αθλητισμό, ανεξάρτητα από το ποια είναι η κυβέρνηση. Η θέση μας είναι ότι σε εποχές δύσκολες μόνο μέσω αθλητισμού και πολιτισμού θα σώσεις τη νέα γενιά. Εμείς είμαστε διατεθειμένοι από τον δικό μας προϋπολογισμό να κρατήσουμε τις δομές αυτές και να τις στηρίξουμε. Ολα αυτά θα γίνουν με σύνεση και με σωστή διαχείριση των χώρων. Αυτό σημαίνει ότι κάποια Σωματεία που χρησιμοποιούν κάποιους χώρους και έχουν έσοδα θα πρέπει να πληρώνουν'.

Οι υπάρχουσες δομές
Αναφορικά με τις υπάρχουσες δομές, όπως κλειστά γυμναστήρια, ανοιχτά γήπεδα ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ο κ. Λειψάκης λέει πως 'ο δήμαρχος μάς το είπε ξεκάθαρα. Οτιδήποτε υπάρχει, είναι σωστό και προσφέρει στην κοινωνία θα συνεχιστεί'.
Ειδικά για ορισμένα δημοτικά γυμναστήρια, όπως του Σταλού, της Αγίας Μαρίνας, του Δαράτσου, ερωτηθείς σχετικά ο κ. Βλαζάκης, απαντά πως 'βρισκόμαστε στο στάδιο της καταγραφής των ακινήτων, των μηχανημάτων και του κόσμου που παρευρίσκεται σε αυτά. Στο Δαράτσο έχουμε πάρα πολύ κόσμο. Στον Σταλό, όμως, έχουν μείνει 5 άτομα. Αυτό δείχνουν τα στοιχεία μας'.
Σύμφωνα με τον κ. Λειψάκη η τοπική κοινωνία θα έχει τον τελικό λόγο για τον κάθε χώρο αθλητισμού. 'Εφόσον υπάρχει ενδιαφέρον από την τοπική κοινωνία για να επαναλειτουργήσει το γυμναστήριο και να έρθει ο κόσμος, εμείς δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Τις προτάσεις για τους χώρους θα τις κάνουν τα Τοπικά Συμβούλια που έχουν και την αρμοδιότητα. Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να κάνουμε το οτιδήποτε, αν πρώτα δεν έχουμε τη σύμφωνη γνώμη και άποψη της τοπικής κοινωνίας'.
Στους στόχους του Δήμου είναι και η συνέχιση πραγματοποίησης μεγάλων οργανώσεων και στα μέσα Μαΐου έχει προγραμματιστεί το φάιναλ φορ του κυπέλλου χάντμπολ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου