Κυριακή 10 Απριλίου 2011

ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΟΥ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟΥ
Ικανοποίηση για τη φιλοξενία - Παράπονα για τους δρόμους
Δημοσιεύθηκε στις: 09-04-2011

Με τη βελτίωση της σήμανσης, την ποιότητα του οδικού δικτύου, την καθαριότητα των δημόσιων WC και τη διεύρυνση της δυνατότητας διέλευσης των πεζών, μέσω της κατασκευής περισσότερων πεζοδρόμων, είχαν να κάνουν οι παρατηρήσεις των επισκεπτών του κρουαζιερόπλοιου 'Mariner of the Seas'.
Το 79% των επισκεπτών δηλώνει ότι έμεινε απόλυτα ικανοποιημένο από την παραμονή του στα Χανιά, ενώ σχεδόν ένας στους δύο επισκέπτες κρουαζιέρας (ποσοστό 46%) είναι πολύ πιθανό να επισκεφθεί ξανά τα Χανιά στο άμεσο μέλλον, σύμφωνα με το ερωτηματολόγιο του Δήμου Χανίων, στο οποίο και απάντησαν οι επισκέπτες.
Στη χθεσινή σύσκεψη αποτίμησης της πρώτης κρουαζιέρας ανάμεσα στους τοπικούς φορείς έγινε συζήτηση αναφορικά με παραλείψεις και αδυναμίες και εκφράστηκε η αισιοδοξία πως σε λίγες ημέρες, όταν φτάσει στη Σούδα και πάλι το κρουαζιερόπλοιο, τα όποια προβλήματα θα έχουν αντιμετωπιστεί.
Οι περισσότερες αδυναμίες που εντοπίσθηκαν είχαν να κάνουν με θέματα που αφορούν την κίνηση των πεζών και τη σήμανση, εκφράστηκε ικανοποίηση για τους χρόνους που απαιτήθηκαν για τα λεωφορεία για να προσεγγίσουν την πόλη. Aπό την Τροχαία επισημάνθηκε το ζήτημα με τη στάθμευση των λεωφορείων στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς, ενώ σε ό,τι αφορά την επετεία παρατηρήθηκε ότι δεν υπήρξαν ιδιαίτερα προβλήματα.
'Στόχος μας είναι η κρουαζιέρα να αποτελέσει έναν μοχλό ανάκαμψης του τόπου μας με επιπτώσεις ευρύτερες. Δεν θα κουραστούμε, θα επιμείνουμε σε αυτό που είπαμε στην αρχή. Δουλειά, δουλειά, συλλογική δουλειά', δήλωσε ο δήμαρχος Χανίων, κ. Μ. Σκουλάκης, συμπληρώνοντας πως 'οι πράκτορες έφεραν την κρουαζιέρα στον τόπο μας, εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να την κρατήσουμε'.
Από τη μεριά του ο ναυτιλιακός πράκτορας, κ. Α. Τσαγκαράκης, τόνισε πως 'η πρώτη άφιξη κρουαζιερόπλοιου πέτυχε' και ευχαρίστησε τον δήμαρχο και τον Δήμο Χανίων για τη συμβολή τους.

Τι απάντησαν οι επισκέπτες;
- Το 96% των τουριστών που συμμετείχαν στην κρουαζιέρα επισκέπτεται τα Χανιά για πρώτη φορά.
- Το 21% ήρθε στα Χανιά για να επισκεφτεί ιστορικά μνημεία και γενικότερα να γνωρίσει την ιστορική κληρονομιά του τόπου. 16% για το φυσικό περιβάλλον και 12% για τις εναλλακτικές επιλογές που δίνει η πόλη.
- Το 42% των επισκεπτών είχε ενημέρωση για τα Χανιά από το διαδίκτυο, 26% από πρακτορεία και 18% από συστάσεις τρίτων.
- Το 79% των επισκεπτών έμεινε απόλυτα ικανοποιημένο από την εμπειρία παραμονής του στα Χανιά, το 14% δήλωσε «μάλλον ικανοποιημένο», ενώ σχεδόν μηδενικό ήταν το ποσοστό της μη ικανοποίησης - δυσαρέσκειας των επισκεπτών.
- Το 88% δήλωσε ικανοποιημένο από τη φιλοξενία, το 83% από την ευκολία μετακίνησης, το 83% από την ασφάλεια και το 82% από την πληροφόρηση.
- Το 80% εκφράστηκε θετικά για τα εμπορικά - τουριστικά καταστήματα και το 79% για την ποιότητα, το εύρος και τις τιμές των παρεχόμενων υπηρεσιών από τα εστιατόρια, καφέ, χώρους ψυχαγωγίας κ.ά.
- Το 40% επισκέφθηκε την παλιά πόλη των Χανίων, το 39% τη Δημοτική Αγορά και το 15% τα Μουσεία της πόλης. Ενα μικρότερο ποσοστό επισκέφθηκε θρησκευτικούς χώρους.
- Το 46% είναι πιθανό να επισκεφθεί ξανά τα Χανιά στο άμεσο μέλλον, ενώ ένα μεγαλύτερο ποσοστό της τάξεως 60%, είναι διατεθειμένο να συστήσει την πόλη των Χανίων ως ιδανικό μέρος για διακοπές σε τρίτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου