Κυριακή 10 Απριλίου 2011

ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ


ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΑΝΙΩΝ
Ελπίδες για ένταξη έργων στο ΕΣΠΑ
Δημοσιεύθηκε στις: 09-04-2011

Για 'λιτό, αλλά πραγματικό και απόλυτα εφαρμόσιμο προγραμματισμό τεχνικών έργων' κάνει λόγο, μιλώντας στα 'Χ.Ν.', ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Χανίων, κ. Μανώλης Κεμεσίδης.
Ο προγραμματισμός, που πέρασε κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο, προβλέπει τη συνέχιση μιας σειράς έργων, που βρίσκονταν σε εξέλιξη στον ενιαίο Δήμο Χανίων, αλλά και ορισμένα νέα στις Δημοτικές Ενότητες.
Εμφανής είναι η μειωμένη χρηματοδότηση από το κράτος και η στήριξη του προγράμματος στους ίδιους πόρους του Δήμου. H ελπίδα πάντως για σημαντικά οδικά έργα, που έχουν να κάνουν με την προσπελασιμότητα, πέφτουν στο ΕΣΠΑ.
'Ο προγραμματισμός δεν είναι εικονικός, είναι πολύ λιτός, αλλά πραγματικός. Θα εφαρμοστεί επ’ ακριβώς και μόλις εντάσσεται κάποιο έργο στο ΕΣΠΑ, τότε θα κάνει μια αναμόρφωση του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος', αναφέρει ο κ. Κεμεσίδης.
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο 'εκτιμούμε ότι είναι δυνατόν μέχρι το τέλος του χρόνου να εντάξουμε έργο στο ΕΣΠΑ και ειδικά στον άξονα «Προσπελασιμότητα», ύψους 20 - 25 εκατ. ευρώ. Αισιοδοξώ, παρά τη βαθιά οικονομική κρίση και την τεράστια γραφειοκρατία καθώς ακόμα και η παραλαβή των έργων πήγε στο Ηράκλειο. Η γραφειοκρατία είναι περισσότερη από αυτή που είχαμε στον «Καποδίστρια»'.
Ανάμεσα στα έργα που προσδοκά ο Δήμος Χανίων να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ είναι τα παρακάτω, που έχουν να κάνουν, κυρίως, με αναπλάσεις δρόμων:
- Οδός Αριστοτέλους στο Ακρωτήρι (Κουνουπιδιανά - Πιθάρι).
- Πλατεία Σούδας.
- Σύνδεση Σούδας με Β.Ο.Α.Κ.
- Ανάπλαση παλιάς εθνική οδού από Κλαδισό προς Παρηγοριά.
'Εκτιμώ ότι σε 2 - 3 μήνες θα δημοπρατηθεί το παλαιό Τελωνείο και η ανάπλαση της πλατείας 1866. Γενικά κάνουμε μια προσπάθεια να εντάξουμε έργα στον κωδικό «Προσπελασιμότητα». Για αυτό και φέραμε πολλά θέματα εκτός ημερησίας διάταξης προκειμένου να προλάβουμε τις προθεσμίες και να μην χάσουμε χρήματα', ανέφερε ο κ. Κεμεσίδης, ο οποίος και επέρριψε ευθύνες στην Αντιπολίτευση για τη στάση της και ειδικά, όπως τόνισε, σε πρώην δημάρχους και νυν δημοτικούς συμβούλους, που, όπως ανέφερε, 'δεν ψήφισαν ούτε τις δικές τους μελέτες'.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου