Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ


ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ 2ου Δ.Σ. ΧΑΝΙΩΝ
Μαθήματα πυροπροστασίας
Δημοσιεύθηκε στις: 06-04-2011

Χρήσιμες συμβουλές πυροπροστασίας και πυρασφάλειας αλλά και παράλληλα μια γνωριμία με τη δουλειά του πυροσβέστη είχαν τα παιδιά της Ε΄ τάξης του 2ου Δ.Σ. που χθες το πρωί βρέθηκαν στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης στη Σπλάντζια. Τα παιδιά συζήτησαν με τους πυροσβέστες της Π.Υ. Χανίων για ζητήματα που θα πρέπει να γνωρίζουν και αυτά ως μικροί πολίτες, τους έγινε επίδειξη του εξοπλισμού του Πυροσβεστικού Σώματος, ενώ στη συνέχεια είχαν την ευκαιρία να κάνουν χρήση ακόμα και της μάνικας στο μικρό πάρκο δίπλα στο 7ο Δ.Σ.
'Αυτήν την περίοδο και πριν ξεκινήσει η αντιπυρική περίοδος κάνουμε μια καμπάνια και ενημερώνουμε τα παιδιά για θέματα πυροπροστασίας και πυρασφάλειας μέσα στο σπίτι, στο δάσος, στα τροχαία ατυχήματα γενικότερα σε ό,τι αφορά το αντικείμενό μας', ανάφερε ο υποπυραγός κ. Λάζαρος Λίλης, που είχε και την ευθύνη της ενημέρωσης.
Οι πυροσβέστες διαπίστωσαν ότι παιδιά γνωρίζουν πολλά πράγματα αλλά όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λίλης 'η επανάληψη είναι μήτηρ πάσης μαθήσεως'.
Από τη μεριά του Κέντρου η κοινωνική λειτουργός, κα Ευαγγελία Πολιουδάκη, ευχαρίστησε την Πυροσβεστική για τη συμβολή και την βοήθειά της και επισήμανε πως στόχος του Κέντρου είναι να πραγματοποιήσει και άλλες ανάλογες ενημερωτικές εκδηλώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου