Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΠΛΑΤΑΝΙΑ


ΣΤΟΧΟΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΛΑΤΑΝΙΑ
Σύνδεση αγροτικής παραγωγής - τουρισμού
Δημοσιεύθηκε στις: 22-04-2011

H σύνδεση αγροτικής παραγωγής και τουρισμού, παραλιακού μετώπου και ενδοχώρας θα είναι ο στόχος της συνεργασίας ανάμεσα στον Σύλλογο Καταστηματαρχών - Επιχειρηματιών Δήμου Πλατανιά 'Ο Ιάρδανος' και των επαγγελματιών του Αλικιανού.
Σε αυτό κατέληξε η χθεσινή συνάντηση στον Αλικιανό, που έγινε στο πλαίσιο των επαφών του Συλλόγου με επαγγελματίες του Δήμου.
Οπως επεσήμανε ο πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Κωνσταντίνος Πρώιμος, ανάμεσα στους παρευρισκόμενους συμφωνήθηκαν μεταξύ άλλων:
- Η προώθηση του Γεωγραφικού Συμφώνου Ποιότητας και Καλής Πρακτικής, το οποίο δεν θα λειτουργεί ανταγωνιστικά με το Κρητικό Σύμφωνο Ποιότητας, αλλά από κοινού σε μία προσπάθεια στήριξης των τοπικών προϊόντων.
- Εκδηλώσεις γευσιγνωσίας με τοπικά προϊόντα της ενδοχώρας σε τουριστικές περιοχές του νέου Δήμου Πλατανιά.
- Προσπάθεια για τη δημιουργία 'ρεύματος' επισκεπτών από την παραλιακή ζώνη στην ενδοχώρα.
Aπό μεριάς των επαγγελματιών της περιοχής ο κ. Κ. Περάκης, υπογράμμισε πως υπάρχει ανάγκη 'αλλαγής φιλοσοφίας από όλους μας. Ο ένας τομέας, αγροτική - βιοτεχνική παραγωγή, είναι αλληλένδετος με τον άλλο, τον τουρισμό και πρέπει σε αυτήν την κατεύθυνση να προσπαθήσουμε να προχωρήσουμε. Το παράδειγμα της Τοσκάνης στην Ιταλία θα πρέπει να το έχουμε συνέχεια στον νου μας'. Χαρακτηριστικά σημείωσε πως οι ξενοδόχοι θα πρέπει να προωθήσουν την κρητική διατροφή στους πελάτες τους.
Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου 'Ο Ιάρδανος', κ. Πέτρος Μαρινάκης, επεσήμανε την ανάγκη ανάδειξης των τοπικών προϊόντων και της προώθησής τους μέσα από τις τουριστικές επιχειρήσεις.
Το επόμενο χρονικό διάστημα συμφωνήθηκε οι επαγγελματίες να έχουν μια συνάντηση με τη ΒΙΟΧΥΜ προκειμένου να ανοίξουν μία συζήτηση για την περαιτέρω συνεργασία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου