Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

ΑΠΕΡΓΙΑ 11-5


ΑΠΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
Οχι στα μέτρα λιτότητας
Δημοσιεύθηκε στις: 13-05-2011

Συλλαλητήρια και πορείες διαμαρτυρίες ενάντια στα κυβερνητικά μέτρα, σε ΔΝΤ και μνημόνιο πραγματοποιήθηκαν και στα Χανιά την Τετάρτη, στo πλαίσιo της πανελλαδικής απεργίας.
Στην πόλη έγιναν δύο κινητοποιήσεις, μια στην οποία καλούσε το ΠΑΜΕ στην πλατεία 1866 και μια δεύτερη στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς στην οποία καλούσε το Εργατικό Κέντρο και το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ.
Στη συγκέντρωση στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς στους συγκεντρωμένους μίλησαν συνδικαλιστές από διάφορα Σωματεία και παρατάξεις. Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους των Χανίων φωνάζοντας συνθήματα όπως: 'Κάτω η κυβέρνηση του ΔΝΤ', 'ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία ίδια η λιτότητα και η τρομοκρατία' κ.ά. Η πορεία κινήθηκε στους κεντρικούς δρόμους των Χανίων και στην οδό Κυδωνίας πετάχθηκαν αβγά στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Στη συνέχεια, οι διαδηλωτές κατέληξαν στην πλατεία Δικαστηρίων. Εκεί ορισμένοι κρέμασαν ένα ανδρείκελο σε δέντρο στο οποίο είχαν αναρτήσει και πινακίδα 'ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ' και φώναξαν συνθήματα όπως 'ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ κρεμασμένοι με σκοινί'.

ΤΟ ΠΑΜΕ
Στην πλατεία 1866 πραγματοποίησε την συγκέντρωσή του το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο. Νωρίτερα, από τις 7 έως τις 10 μέλη του ΠΑΜΕ είχαν προχωρήσει στον αποκλεισμό επιχειρήσεων, όπως του ΙΝΚΑ στην πλατεία 1866, του Μultirama αλλά και του Δήμου Χανίων.
Στη συγκέντρωση μίλησε η κα Μ. Γιαννάκη και χαιρέτησαν εκπρόσωποι της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ, του Συλλόγου Γυναικών, της Επιτροπής Ειρήνης.
Ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πολης που κατέληξε στην οδό Αποκορώνου. Ανάμεσα στα συνθήματα των διαδηλωτών ήταν και τα: 'Εμπρός λαέ μην σκύβεις το κεφάλι τώρα με το ΠΑΜΕ, αντίσταση και πάλη', 'χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά'.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου