Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2011


ΑΠΟ ΤΙΣ 5 ΕΩΣ ΤΙΣ 9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Αγροτικός Αύγουστος στη Δυτική Τάφρο
Δημοσιεύθηκε στις: 13-05-2011

Στο τετράπτυχο εξωστρέφεια, τυποποίηση, εμπορικός χαρακτήρας και προώθηση των τοπικών προϊόντων θα βασιστεί φέτος ο 'Αγροτικός Αύγουστος 2011'. Στη χθεσινή συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής παρουσιάστηκε το πλαίσιο πάνω στο οποίο θα βασιστεί η φετινή έκθεση, που θα πραγματοποιηθεί στη Δυτική Τάφρο του ενετικού λιμένα Χανίων, θα έχει διάρκεια 5 ημερών, από τις 5 έως τις 9 Αυγούστου.
Για τις άλλες περιοχές των Χανίων, που πιθανόν να επιθυμούν να πραγματοποιήσουν την έκθεση, όπως ξεκαθαρίστηκε από τους διοργανωτές, αυτό θα είναι θέμα δικό τους και δεν θα εμπλακεί ο Δήμος Χανίων. Ειδικότερα οι βασικές αλλαγές των φετινών εκδηλώσεων έχουν να κάνουν με τα εξής, όπως, μεταξύ άλλων, επεσήμανε ο σύμβουλος του δημάρχου Χανίων για αγροτικά θέματα, κ. Στ. Ρίγλης:
- Θα συμμετάσχουν παραγωγοί και επιχειρήσεις με ΑΦΜ Κρήτης. Δεν θα μπορούν να συμμετάσχουν μεμονωμένοι 'έμποροι' που δεν διαθέτουν εμπορικό ΑΦΜ.
- Τα προϊόντα που θα διατίθενται θα είναι υποχρεωτικά τυποποιημένα, με τα στοιχεία του κάθε παραγωγού πάνω στην ετικέτα τους. Δεν πουλούνται 'χύμα' προϊόντα.
- Ηδη έχει σταλεί έγγραφο στους δημάρχους Αθήνας και Θεσσαλονίκης προκειμένου η έκθεση να μεταφερθεί στις δύο πόλεις στις αρχές και στα τέλη Οκτωβρίου αντίστοιχα και αναμένεται απάντηση.

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΤΕ ΤΟΠΙΚΑ
Μήνυμα στους καταναλωτές να προτιμήσουν τα τοπικά προϊόντα απηύθυνε ο δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης. Ο δήμαρχος μίλησε για 'ξεκίνημα με καλούς οιωνούς' και για 'πολύ καλή συνεργασία με την Αντιπεριφέρεια Χανίων'. Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους τόνισε πως 'είναι μια καλή περίοδος γιατί υπάρχει στροφή προς τον πρωτογενή τομέα και υπάρχει ευκαιρία για τα Χανιά και την Κρήτη να αναδείξουν τα προϊόντα και την ποιότητά τους και να στείλουν το μήνυμα καταναλώστε τοπικά προϊόντα. Προέχει να στηρίξουμε τους παραγωγούς και τα προϊόντα μας'. Από τη μεριά του ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, κ. Αποστόλης Βουλγαράκης, τόνισε ότι ο 'Αγροτικός Αύγουστος' 'κινείται σε καλή κατεύθυνση και δίνει μια εξωστρέφεια. Ενας μεγάλος Δήμος έχει την ικανότητα και την τεχνογνωσία, αξιοποιώντας τις γνώσεις από τις προηγούμενες εκδηλώσεις, να κάνει κάτι καινούργιο και μεγάλο που θα αναδείξει τα προϊόντα μας και μέσα και έξω από την Κρήτη'.
'Στη φετινή έκθεση θα πουλιούνται αγροτικά προϊόντα ποιότητας οπωσδήποτε με ΑΦΜ Κρήτης, επίσης είδη λαϊκής τέχνης και τουρισμού. Στον φετινό «Αγροτικό Αύγουστο» σηματοδοτούμε τη συμβολαϊκή γεωργία κάτι που και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης το έχει στο νομοσχέδιο για τους νέους Συνεταιρισμούς', ανέφερε ο αντιδήμαρχος Χανίων, κ. Λ. Αμπαδιωτάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου