Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΞΕΝΩΝΑΣ


ΣΤΟΧΟΣ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Ξενώνας αστέγων
Δημοσιεύθηκε στις: 05-05-2011

Προετοιμάζονται για τα χειρότερα... ειδικά στα μεγάλα αστικά κέντρα, οι 'Γιατροί του Κόσμου', οι οποίοι χθες, στα Χανιά, πραγματοποίησαν τη Συνέλευσή τους, παρουσία του προέδρου τους, κ. Νικήτα Κανάκη.
Στη συνάντηση των μελών του τμήματος συζητήθηκαν οι επόμενες δράσεις και στόχοι, που προβλέπουν, μεταξύ άλλων, την επέκταση του ιατρείου, τη δημιουργία ξενώνα για αστέγους, αλλά και την παραπέρα ενίσχυση των αποστολών τους στο εξωτερικό.
'Στην Αθήνα τείνει να γίνει τραγική η κατάσταση και ανάλογα φαινόμενα είναι πιθανό να έχουμε και σε άλλα μεγάλα αστικά κέντρα. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι να αρχίσουμε να βλέπουμε όλο και περισσότερους Ελληνες στα ιατρεία μας, κόσμο που θεωρούσαμε ότι δεν είχε προβλήματα, παιδιά που θα έχουν προβλήματα σίτισης και σίγουρα θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι', ανέφερε ο κ. Κανάκης.
Ο ίδιος εμφανίσθηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τη λειτουργία του παραρτήματος Χανίων των 'Γιατρών του Κόσμου'. 'Είναι από τα πιο δραστήρια τμήματά μας στην Ελλάδα και διεθνώς, είναι από τα λίγα τμήματα που στηρίζουν προγράμματα στο εξωτερικό. Ηλθαμε να κουβεντιάσουμε για το πως θα πάμε παραπέρα, να ενημερώσουμε τα μέλη μας και να δούμε πώς από κοινού θα μπορέσουμε να αναπτύξουμε νέες δράσεις, όπως ξενώνες, μεγάλωμα του ιατρείου, άλλες πρωτοβουλίες, που πιθανόν έχουν τα μέλη. Κάποιες πρώτες σκέψεις είναι να επεκταθεί το ιατρείο, το πρόγραμμα της Ουγκάντας να μεγαλώσει καθώς έχουμε κάποιες σκέψεις για το Σουδάν και υπάρχει μια συζήτηση για τη δημιουργία ξενώνα αστέγων στα Χανιά, για το οποίο εμείς είμαστε πολύ θετικοί, αλλά θα πρέπει να δούμε πώς θα διαμορφωθεί, έτσι ώστε να μείνει και να είναι χρήσιμος'. Μέλη των 'Γιατρών' κατέθεσαν τις δικές τους προτάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου