Τρίτη 17 Μαΐου 2011

ΔΙΑΣΩΣΗ ΛΕΥΚΗΣ ΚΟΥΚΟΥΒΑΓΙΑΣ


ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΙΛΟΖΩΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ
Διάσωση λευκής κουκουβάγιας
Δημοσιεύθηκε στις: 17-05-2011

Μια τραυματισμένη στα φτερά λευκή κουκουβάγια διέσωσε ο Σύλλογος Προστασίας Ζώων 'Η Μικρή Κιβωτός του Νώε'. Το θαυμάσιο πτηνό βρέθηκε σε χωράφι στην περιοχή των Μουρνιών τραυματισμένο στα φτερά.
Τα μέλη του Συλλόγου το περιέθαλψαν του έδωσαν τροφή και φαρμακευτική στήριξη και το έστειλαν χθες το βράδυ στο Κέντρο Περίθαλψης Αγριων Ζώων στην Πάρο για να αποκατασταθεί πλήρως η υγεία του.
'Εξαιτίας της αλόγιστης χρήσης φυτοφαρμάκων που δηλητηριάζουν τροφές και τρωκτικά με τα οποία τρέφονται οι κουκουβάγιες διαπιστώνουμε ότι ο αριθμός τους μειώνετε συνεχώς. Η συγκεκριμένη κουκουβάγια ήταν πολύ πεινασμένη και τραυματισμένη στα φτερά. Είναι μια μικρή κουκουβάγια που αν δεν της παρείχαμε περίθαλψη δεν θα ζούσε πολύ', ανέφερε η πρόεδρος του Φιλοζωικού, κα Σίλκι Βρόμπελ.
Η ίδια επισήμανε πως 'υπάρχει μια προκατάληψη ότι όταν μια κουκουβάγια βρίσκεται πάνω από ένα σπίτι κάποιος θα πεθάνει αλλά είναι ακριβώς το αντίθετο. Οι κουκουβάγιες πήγαιναν σε αυτά τα σπίτια καθώς με το άνοιγμα των παραθύρων και των πορτών εντόπιζαν καλύτερα διάφορα έντομα και τρωκτικά, τα οποία και έτρωγαν. Είναι κρίμα αυτά τα θαυμάσια ζώα να μην προστατεύονται'.
Επίσης, ο Φιλοζωικός περιέθαλψε και ένα τραυματισμένο μπεκατσίνι που στάλθηκε, επίσης, στο ίδιο Κέντρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου