Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΛΑΤΑΝΙΑ


ΣΕ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΛΑΤΑΝΙΑ
Περισσότεροι ναυαγοσώστες για προστασία των λουομένων
Δημοσιεύθηκε στις: 18-05-2011

Ενισχυμένη θα είναι φέτος η ναυαγοσωστική κάλυψη στον Δήμο Πλατανιά καθώς κρίνεται αναγκαία η περαιτέρω προστασία των λουομένων. Στους 9 πύργους, που λειτουργούσαν μέχρι πέρυσι, θα προστεθούν άλλοι τρεις σε καίρια σημεία των παραλιών του Δήμου.
'Φέτος στον νέο Δήμο Πλατανιά θα έχουμε αύξηση της προστασίας των παραλιών από ναυαγοσώστες. Θα έχουμε τρεις νέους πύργους· ο ένας στο Δημοτικό Διαμέρισμα του Πλατανιά, κάτω από το ξενοδοχείο «Αιγαίο» και οι άλλοι δύο στην παραλία του Κολυμπαρίου και στην παραλία των Καμισιανών', δήλωσε στα 'Χανιώτικα νέα', ο δήμαρχος Πλατανιά, κ. Γιάννης Μαλανδράκης.
Ηδη η σχετική έγκριση της προκήρυξης έχει γίνει από το Δημοτικό Συμβούλιο Πλατανιά, με προϋπολογισμό 145.000 ευρώ και σε λίγες ημέρες θα προκύψει και ο ανάδοχος.
'Στόχος μας είναι όλες οι πολυσύχναστες παραλίες, όπως προβλέπεται και από τον νόμο, να έχουν την αντίστοιχη ναυαγοσωστική κάλυψη, παρέχοντας ασφάλεια στους κολυμβητές, ντόπιους και επισκέπτες. Σε κάθε πύργο, πέραν του ναυαγοσώστη, θα υπάρχει οξυγόνο, σκάφος με εξωλέμβια μηχανή, θα έχουμε δίτροχες μηχανές που θα περιπολούν, αλλά και σκάφος ανοιχτής θαλάσσης, προκειμένου να έχουμε μια γενική κάλυψη', ανέφερε ο δήμαρχος.
Ο Δήμος αποφάσισε την εγκατάσταση δύο πύργων στην παραλία του Κολυμπαρίου, μετά και τη δημιουργία μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων στην περιοχή, που αυξάνουν σημαντικά τον αριθμό των τουριστών, ενώ και στον Πλατανιά αποφασίσθηκε να μπει άλλος ένας πύργος προκειμένου να πυκνώσει το δίκτυο ασφαλείας στη συγκεκριμένη περιοχή που είναι από τις πιο πολυσύχναστες.
'Οι ναυαγοσώστες, που πιστεύουμε ότι θα έχουμε από τις αρχές Ιουνίου, θα είναι πεντάμηνης διάρκειας, δηλαδή μέχρι και τον Οκτώβριο. Το ωράριο εργασίας τους θα είναι 10.30 το πρωί με 6.30 το απόγευμα και θα κοιτάξουμε να διαπραγματευτούμε, ώστε τον Ιούλιο - Αύγουστο, εποχή μεγάλης κίνησης, να παραμένουν οι ναυαγοσώστες για άλλη μια ώρα στους πύργους προκειμένου να επιτυγχάνεται ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια', επισημαίνει ο κ. Μαλανδράκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου