Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΡΑΜΝΗ


ΜΕ ΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
Κοινός αγώνας ενάντια στον ναζισμό
Δημοσιεύθηκε στις: 20-05-2011

Η Εθνική Αντίσταση αποτέλεσε συνέχεια της Μάχης της Κρήτης, στον κοινό αγώνα ενάντια στον ναζισμό. Στις χθεσινές εκδηλώσεις για τα 70 χρόνια της επετείου της Μάχης της Κρήτης στο ανταρτοχώρι, στη Ραμνή Αποκορώνου, επισημάνθηκε η σημασία της παλλαϊκής αντίστασης ενάντια στον βάρβαρο κατακτητή.
Χαρακτηριστική η παρουσία του κ. Δημήτρη Κοκκινάκη, που μίλησε στους συγκεντρωμένους και ο οποίος πολέμησε και στην πτώση των Γερμανών αλεξιπτωτιστών και εντάχθηκε στη συνέχεια στο αντάρτικο μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ. Ο κ. Κοκκινάκης αναφέρθηκε στη συμμετοχή του χωριού στην Αντίσταση και στη δράση των ανταρτικών ομάδων στην περιοχή.
Στα ιστορικά γεγονότα που αφορούν το χωριό αναφέρθηκε ο κ. Λευτέρης Γεωργουδάκης, ιστορικός - ερευνητής, ενώ ο πρώην βουλευτής κ. Σήφης Μιχελογιάννης, ο πατέρας του οποίου ήταν διοικητής αντάρτικης μονάδας, στον σύντομο χαιρετισμό του επισήμανε πως 'η Ραμνή ήταν το μοναδικό χωριό που ανήκε ολόκληρο στην Εθνική Αντίσταση ακόμα και ο ιερέας του χωριού ο παπα - Μανόλης μετείχε στην Εθνική Αντίσταση. Επειδή η μεγάλη προσφορά είναι η ένοπλη αντίσταση υπήρξαν πάρα πολλοί Ραμνιανοί που διακρίθηκαν σε αυτή'.
Σύντομο χαιρετισμό απηύθηνε και ο δήμαρχος Αποκορώνου, κ. Γρηγόρης Μαρκάκης. 'Τιμούμε αυτούς που υπέστησαν τα πάντα για να εξασφαλίσουν ελεύθερη και περήφανη ζωή για τους ανθρώπους του τόπου μας. Ο εορτασμός αυτός συμβολίζει το πάθος για την ελευθερία, την αυτοδιάθεση, την τόλμη και τον ηρωισμό. Δίνει δείγματα γραφής, γενναιότητας και αντίστασης για την υπεράσπιση των δικαίων και της εθνικής ανεξαρτησίας, μηνύματα διαχρονικά και επίκαιρα και αυτήν την περίοδο', τόνισε -μεταξύ άλλων- ο δήμαρχος.
'Το χωριό μας παρ’ ότι μικρό προσέφερε πολλά στους αγώνες του έθνους μας, τη Μάχη της Κρήτης και την Εθνική Αντίσταση. Οι μάχες της Κρήτης συνεχίζονται -οι μάχες για τα ιδανικά, την αξιοπρέπεια, την εντιμότητα, τις διαχρονικές αξίες που κληρονομήσαμε από τους παππούδες', είπε ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου, κ. Γιάννης Ματσαμάκης, ενώ την εκδήλωση χαιρέτησε και ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου.
Το 'παρών' στην εκδήλωση έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, κ. Α. Βουλγαράκης, αντιδήμαρχοι και δημ. σύμβουλοι, περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των στρατιωτικών Αρχών και των σωμάτων ασφαλείας, ενώ στην επιμνημόσυνη δέηση χοροστάτησε ο μητροπολίτης Δαμασκηνός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου