Τρίτη 24 Μαΐου 2011

ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ



ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΕΣΒΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ
Λιγότεροι Γερμανοί τουρίστες στα Χανιά
Δημοσιεύθηκε στις: 24-05-2011

Στη γενικότερη οικονομική κρίση που πλήττει την Ευρώπη, αλλά και την Ελλάδα, απέδωσε ο Γερμανός πρέσβης, κ. Ρόλαντ Βάγκενερ, τη μείωση της παρουσίας των συμπατριωτών του στη χώρας μας, που πάντως -ειδικά για την Κρήτη- αποτελεί πραγματικότητα εδώ και μία εξαετία τουλάχιστον.
Ο κ. Βάγκενερ, που βρέθηκε στα Χανιά για να συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις για τη Μάχη της Κρήτης, συναντήθηκε χθες αρχικά με τον αντιδήμαρχο, κ. Ν. Ξυνίδη και την πρόεδρο του Δ.Σ. Χανίων, κα Φραγκογιάννη και στη συνέχεια με τον αντιπεριφερειάρχη, κ. Α. Βουλγαράκη.
Ερωτώμενος από τα 'Χ.Ν.' για τη μείωση που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στις αφίξεις Γερμανών τουριστών στην Κρήτη και στο ότι φαίνεται να προτιμούν την Τουρκία και την Τυνησία απάντησε πως: 'Ενας λόγος για τη μείωση των Γερμανών τουριστών είναι η κρίση που υπάρχει στην Ευρώπη και ειδικά στην Ελλάδα. Και γενικά ο γερμανικός τουρισμός είχε μείωση και ένας ρόλος ήταν η κρίση στην Ελλάδα που εμπόδισε τον τουρισμό από τη γερμανική πλευρά. Οι απεργίες στον Πειραιά και γενικά οι απεργίες στην Ελλάδα έπαιξαν μεγάλο ρόλο να μην κατέβουν οι Γερμανοί. Πιστεύω ότι θα εξομαλυνθεί η κατάσταση και σε αυτό μπορεί να έχει ρόλο και η Ελλάδα. Εχουμε μιλήσει με την ελληνική κυβέρνηση και θα μιλήσουμε και με τους ταξιδιωτικούς πράκτορες, έτσι ώστε να βοηθήσουμε στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος από τη Γερμανία. Η επίσκεψη του κ. Γερουλάνου στη Γερμανία ήταν μεγάλης αξίας και την υποστήριξε η χώρα μας', ανέφερε.
Ο πρεσβευτής ενημερώθηκε για το σχέδιο 'Καλλικράτης' για την Αυτοδιοίκηση, εκφράζοντας την πίστη του ότι θα είναι θετικό για τη χώρα μας.
Από τη μεριά του ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, κ. Α. Βουλγαράκης, ανέφερε πως 'μιλήσαμε σε φιλικό τόνο και για τα θέμα που έχουν δημιουργηθεί μεταξύ του Τύπου των δύο χωρών. Μιλήσαμε για το πως μπορεί τα προϊόντα τα δικά μας να κατακτήσουν μια θέση στην αγορά της Γερμανίας'.

ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ
Στη συνάντησή του με τον εκτελούντα χρέη αναπλ. δημάρχου, Νίκο Ξυνίδη και την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, Χριστίνα Φραγκογιάννη (καθώς ο κ. Σκουλάκης απουσίαζε στην Κάρπαθο για τις εκδηλώσεις στη μνήμη του Κώστα Ηλιάκη) ο κ. Βάγκενερ αναφέρθηκε στην ανάγκη για 'αναβάθμιση των προσφερομένων υπηρεσιών και βελτιώσεις που πρέπει να επέλθουν στις ξενοδοχειακές και τουριστικές υποδομές'.
Από τη Δημοτική Αρχή παρουσιάστηκαν στον κ. πρέσβη τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχουν να επιδείξουν τα Χανιά στον συγκεκριμένο τομέα σε σχέση με άλλες περιοχές της Ελλάδας.
Ο κ. Wegener τόνισε εξάλλου ότι οι μάχες του 1941 μας θυμίζουν ότι πρέπει να κάνουμε το παν, ώστε τέτοιες μέρες να μην ξανάρθουν ποτέ και πρόσθεσε «οι ενέργειές μας θα πρέπει να καθοδηγούνται από τον ανθρωπισμό».
Παράλληλα, ο κ. πρέσβης ενημερώθηκε για τον «Καλλικράτη» και τις τομές που επιχειρούνται στον Δήμο Χανίων και γενικότερα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενώ ακολούθησε εκτενής συζήτηση για την οικονομική κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου