Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

ΣΦΑΚΙΑ ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟ ΙΑΤΡΕΙΟ



ΣΤΑ ΣΦΑΚΙΑ
Πολυδύναμο ιατρείο
Δημοσιεύθηκε στις: 30-05-2011

'Δεν μπορεί να ξαναϋπάρξει περιστατικό με ρήξη σπλήνας και να πεθάνει στον δρόμο προς Χανιά. Δεν μπορεί για πέντε ράμματα ένας πολίτης να πηγαίνει στα Χανιά. Δεν μπορεί για περιστατικά πρωτοβάθμιας περίθαλψης να μην υπάρχει νοσηλεία'.
Με αυτά τα λόγια η κοινωνία των Σφακίων εγκαινίασε, χθες το μεσημέρι, το πολυδύναμο περιφερειακό ιατρείο Σφακίων. Το ιατρείο ανακατασκευάστηκε πλήρως με προσφορές και εθελοντική εργασία κατοίκων και όχι μόνο της περιοχής και μένει στην Πολιτεία η ευθύνη να το στελεχώσει πλήρως ως έχει υποχρέωση.
Για την ώρα θα λειτουργεί με έναν γιατρό και έναν νοσηλευτή, ενώ στους στόχους του Δήμου είναι η κατασκευή Κέντρου Υγείας, για το οποίο η σχετική μελέτη προς ένταξη στο ΕΣΠΑ είναι σχεδόν έτοιμη.
'Θέλω να σταθώ στην τεράστιας έκτασης εθελοντική δουλειά δεκάδων Σφακιανών που πήραν πάνω τους το έργο, γι’ αυτό και μπορούμε και το εγκαινιάζουμε. Και όταν μια κοινωνία παίρνει μπροστά με αυτόν τον τρόπο είναι σίγουρο ότι δεν υποτάσσεται και μπορεί να βάλει πλάτη στην αναγέννηση του τόπου μας', ανέφερε ο δήμαρχος Σφακίων, κ. Π. Πολάκης, ο οποίος και πρωταγωνίστησε στην προσπάθεια για την ανακατασκευή του ιατρείου ως γιατρός ο ίδιος.
'Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους όσοι βοήθησαν και χρειάζεται να συνεισφέρουμε όλοι γιατί η πρωτοβάθμια περίθαλψη υγείας χρειάζεται και στο πιο απόμακρο χωριό. Η Περιφέρεια στηρίζει την προσπάθεια αυτή με τις Τεχνικές της Υπηρεσίες', ανέφερε ο περιφερειάρχης, κ. Σ. Αρναουτάκης.
Για 'καταπληκτική δουλειά' έκανε λόγο ο διοικητής του Νοσοκομείου Χανίων, κ. Χ. Δουλγεράκης, ενημερώνοντας τους παρευρισκομένους ότι ολοκληρώθηκε η μελέτη του νέου πολυδύναμου ιατρείου και είναι έτοιμη να κατατεθεί στην Πολεοδομία.
Κόβοντας την κορδέλα o κ. Πολάκης έδωσε το κλειδί της κεντρικής εισόδου στους κ. Αρναουτάκη και Δουλγεράκη, ζητώντας τους να συμβάλλουν, ώστε η Πολιτεία 'να προκηρύξει όλες τις απαραίτητες θέσεις, που προβλέπονται από τον Οργανισμό του πολυϊατρείου του 2004, για να μπορέσει πραγματικά και ο τόπος εδώ να απολαύσει αυτά που απολαμβάνουν και άλλες περιοχές της χώρας'.
Στους 120 πολίτες των Σφακίων και όχι μόνο, που συνεισέφεραν με εργασία, πόρους, υλικά στην ανακατασκευή του ιατρείου, αναφέρθηκε ο κ. Σήφης Μανουσογιαννάκης, όπως επίσης και στις 13 εταιρείες που βοήθησαν την όλη προσπάθεια. 'Εγινε μια μεγάλη προσπάθεια και αυτό έγινε με τη δική σας βοήθεια και είναι πολύ συγκινητικό, γιατί ο ενεργός και ο ευαίσθητος πολίτης φάνηκε. Είμαστε αισιόδοξοι', τόνισε ο κ. Μανουσογιαννάκης, υπογραμμίζοντας στον πολύ κόσμο, που είχε συγκεντρωθεί στον χώρο του πολυϊατρείου, ότι η προσπάθεια θα συνεχιστεί 'για σύγχρονες προνοιακές δομές στον Δήμο Σφακίων'.
Στο πλαίσιο των εγκαινίων χόρεψε το συγκρότημα του Παραδοσιακού Συλλόγου 'Τα Σφακιά' και προσφέρθηκε και παραδοσιακό κέρασμα.

'Να μην ισχύσει το 5 προς 1'
Απευθυνόμενος στους παρόντες πολιτικούς ο κ. Πολάκης τόνισε πως στα Σφακιά 'δεν μπορεί να υπάρξει το 5 προς 1, να συνταξιοδοτηθούν δηλαδή πέντε υπάλληλοι για να έλθει ένας... γιατί εδώ δεν υπάρχει κανένας. Ξεκινάμε από το μηδέν και κτίζουμε. Και από τη στιγμή που φτιάξαμε το ιατρείο απαιτούμε από την Πολιτεία και την κυβέρνηση να βοηθήσει να το λειτουργήσουμε'.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου