Τρίτη 31 Μαΐου 2011

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ


ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΑΝΙΩΝ
Συντονισμός εθελοντικών ομάδων
Δημοσιεύθηκε στις: 31-05-2011

Ο συντονισμός των εθελοντικών ομάδων και οργανώσεων και η οργανωμένη δράση τους αποτελεί έναν από τους στόχους του Δήμου Χανίων, που χθες συγκέντρωσε εκπροσώπους από όλες σχεδόν τις εθελοντικές ομάδες που δραστηριοποιούνται στην επικράτειά του.
Η δημιουργία γραφείου εθελοντισμού μέσα από το οποίο θα συντονίζονται οι ομάδες, αποτελεί μια πρώτη προτεραιότητα του Δήμου όπως την περιέγραψε η αντιδήμαρχος κα Χρυσούλα Χατζηδάκη μιλώντας στους εθελοντές.
Αναφερόμενη στην απόφαση του Δήμου να προχωρήσει στην κίνηση αυτή υπογράμμισε πως 'δεν προέκυψε ως συνέπεια της οικονομικής κρίσης, όπως θα μπορούσε να υποθέσει κάποιος αλλά βασίζεται στην πεποίθησή μας ότι ο εθελοντισμός είναι ο δείκτης του πολιτισμού μιας κοινωνίας, βασικό στοιχείο του κοινωνικού ιστού κι ένα μέσο για βελτίωση της ποιότητας ζωής.
Είναι η πράξη μέσα από την οποία τα άτομα συμβάλλουν στην ευημερία του συνανθρώπου, της κοινότητας και της κοινωνίας γενικότερα, προσφέροντας ανιδιοτελώς'.
Από τη μεριά της η πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτική κα Χ. Χαριτάκη σημείωσε πως 'υπάρχουν πολλοί τομείς που ο απλός άνθρωπος, εγώ, εσείς μπορεί να δώσει ό,τι καλύτερο έχει για να βοηθήσει μια συνολική προσπάθεια που θα κάνει ο Δήμος Χανίων.
Εμείς ως Δημοτικός Οργανισμός ζητάμε τη συνδρομή των πολιτών σε θέματα κοινωνικής πολιτικής'.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος της Εθελοντικής
Ομάδας Ακρωτηρίου 'Καγιαλές' Γιώργος Αναστασάκης ανέφερε πως 'πρόκειται για καλή αρχή. Επρεπε να γίνει γιατί υπάρχουν μεμονωμένα άτομα που θέλουν να προσφέρουν αλλά δεν μπορούν. Είναι καλό να υπάρχει μια καλύτερη οργάνωση για να μπορέσουμε κι εμείς να δουλέψουμε καλύτερα'.
Στη συνάντηση παραβρέθηκε ο δήμαρχος Χανίων κ. Μ. Σκουλάκης ο οποίος και απευθυνόμενος στους εθελοντές τόνισε πως 'θεωρούμε ότι
-ειδικά σε περιόδους κρίσης- οποιαδήποτε συνδρομή και στήριξη στον συνάνθρωπό μας και ιδιαίτερα στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, είναι πολύτιμη. Γνωρίζουμε πως κάθε τέτοια πρωτοβουλία ωφελεί ταυτόχρονα και τους εθελοντές, αφού αποκτούν χρήσιμες δεξιότητες και ικανότητες, και το κυριότερο, τους προσφέρει ηθική ικανοποίηση και ψυχική ανάταση.
Ακόμα σημαντικότερο όμως, είναι η αποφυγή του κοινωνικού αποκλεισμού και η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, που επιτυγχάνονται μέσω της αλληλοβοήθειας, της αλληλοκατανόησης και της αλληλεγγύης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου