Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

RYANAIR ΧΑΝΙΑ



ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ RYANAIR
Αισιοδοξία για χειμερινό τουρισμό
Δημοσιεύθηκε στις: 21-05-2011

Ελπίδες για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και άφιξη επισκεπτών και τον χειμώνα 'γεννά' η δρομολόγηση από την αεροπορική εταιρεία 'Ryanair' δύο γραμμών από Μιλάνο (Μπέργκαμο) και δύο από Φραγκφούρτη (Χαν) στο αεροδρόμιο 'Δασκαλογιάννης' των Χανίων.
Αυτοδιοικητικοί και τουριστικοί φορείς, που συνεργάστηκαν προκειμένου να επιτευχθούν τα δρομολόγια, υποδέχθηκαν τους πρώτους 113 επισκέπτες από το Μιλάνο, που είχαν κλείσει μέσω διαδικτύου δωμάτια σε διάφορα ξενοδοχεία, ενώ το αεροσκάφος αναχώρησε στη συνέχεια για Μιλάνο με 66 άτομα. Δύο Πυροσβεστικά σχημάτισαν 'αψίδα' με νερό πάνω από το αεροπλάνο, ενώ στην αίθουσα υποδοχής προσφέρθηκε παραδοσιακό κέρασμα και κρητικό συγκρότημα χόρεψε για τους επισκέπτες.
'Μπορούμε να αυξήσουμε τα δρομολόγιά μας και να τα διπλασιάσουμε', ανέφερε η υπεύθυνη πωλήσεων της 'Ryanair' για την Ελλάδα, κα Melisa Corrigan. Ερωτηθείσα από τα 'Χ.Ν.', για το τι θα πρέπει να γίνει για να συνεχιστούν οι πτήσεις τον χειμώνα, η κα Corrigan μίλησε για συνέχιση της συνεργασίας με τους τοπικούς φορείς και υπογράμμισε πως 'η Κρήτη είναι γνωστή στην Ευρώπη, αλλά πρέπει να εξηγήσουμε στους τουρίστες τι μπορούν να κάνουν εδώ τον χειμώνα και γιατί πρέπει να έρθουν εδώ'. Το ΕΒΕΧ, που συνέβαλε στην προσπάθεια, υπολογίζει ότι 17.000 τουρίστες θα έρθουν τη θερινή περίοδο στα Χανιά με τις πτήσεις της 'Ryanair', ένας αριθμός που θα είναι μεγαλύτερος, σύμφωνα με την εταιρεία. Το στέλεχος της αεροπορικής εταιρείας ευχαρίστησε τους τοπικούς φορείς για τη στήριξη και τόνισε πως η εταιρεία δεν ανταγωνίζεται τους tour operators καθώς οι επιβάτες της 'Ryanair' είναι αυτοί που μόνοι τους κλείνουν ξενοδοχεία και επιλέγουν προορισμούς.
'Οι εταιρείες χαμηλού κόστους μπορούν να συμβάλλουν καθοριστικά στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και στη δυναμική προοπτική και ανάπτυξη της τοπικής μας οικονομίας. Θα στηρίζουμε τέτοιες προσπάθειες', είπε ο δήμαρχος Χανίων, κ. Μ. Σκουλάκης, ενώ ο δήμαρχος Πλατανιά, κ. Γ. Μαλανδράκης, τόνισε πως 'απαιτείται ενίσχυση των υποδομών του αεροδρομίου Χανίων'. Ο δήμαρχος Αποκόρωνα, κ. Γρ. Μαρκάκης, δήλωσε τη στήριξη του Δήμου του σε τέτοιες πρωτοβουλίες και ευχήθηκε με τη σειρά του να υπάρξει επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, ενώ για τον Δήμο Καντάνου - Σελίνου ο αντιδήμαρχος, κ. Β. Κουκουβιτάκης, καλωσόρισε τη νέα προσπάθεια και σημείωσε πως 'θα αυξηθεί η ροή των επισκεπτών και του εισοδήματος στον τόπο μας'.
Από τη μεριά του ο πρόεδρος του ΕΒΕΧ Χανίων, κ. Β. Σπανουδάκης, κάλεσε τους φορείς 'να καταστήσουμε τα Χανιά έναν λατρεμένο προορισμό τον χειμώνα, γιατί έχει όλες τις προϋποθέσεις, αλλά και την ετοιμότητα', συμπληρώνοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των Χανίων που τα κάνουν ελκυστικά και τη χειμερινή περίοδο. Στη 'θετική προοπτική για την ανάπτυξη του τόπου από τις εταιρείες χαμηλού κόστους' αναφέρθηκε και η εντεταλμένη σύμβουλος για θέματα Τουρισμού, κα Κοκκινάκη, ενώ o αερολιμενάρχης Χανίων, κ. Καστρινάκης, τόνισε πως 'με τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, ο κόσμος προτιμά τις εταιρείες χαμηλού κόστους. Είναι σημαντικό ότι ξεκινά πτήση κατευθείαν από Χανιά και το στοίχημα είναι να κρατήσουμε την εταιρεία και να μείνει και τον χειμώνα'.

Προσφορά
Στο πλαίσιο της έναρξης των δρομολογίων της προς τα Χανιά η 'Ryanair' ανακοίνωσε πως προσφέρει εισιτήρια στην τιμή των 12 ευρώ για τον Ιούλιο, που θα είναι διαθέσιμα για κρατήσεις μέχρι τα μεσάνυκτα της Δευτέρας 23 Μαΐου. Οσοι επιθυμούν μπορούν να κάνουν κράτηση στο www.ryanair.com, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση της εταιρείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου