Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011


ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ
Αύξηση ανέργων
Δημοσιεύθηκε στις: 06-06-2011

Αύξηση της ανεργίας και μειώσεις μισθών είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μισθωτοί τεχνικοί (μηχανικοί, τεχνολόγοι, σχεδιαστές κ.ά.) σε όλη τη χώρα.
Στις χθεσινές εκλογές του παραρτήματος Χανίων του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών επισημάνθηκε, μεταξύ άλλων, η δύσκολη θέση χιλιάδων νέων μηχανικών, που εργάζονται σε μεγάλα έργα, αλλά και οικοδομικές κατασκευές. 'Είναι χιλιάδες οι άνεργοι συνάδελφοι σε μεγάλα έργα, όπως στον δρόμο Πάτρα - Αθήνα, όπου οι εταιρείες σταματάνε τα έργα, ζητώντας περισσότερες χρηματοδοτήσεις από το κράτος. Επίσης, πολλοί συνάδελφοι από τον κλάδο παραμένουν απλήρωτοι για μεγάλο χρονικό διάστημα και τους γίνεται μείωση μισθών. Ακόμα και μεγάλες εταιρείες που έχουν έργα σε εξέλιξη και λαμβάνουν αρκετά χρήματα βρίσκουν πρόφαση την κρίση για να μειώσουν το προσωπικό τους και οι υπόλοιποι να δουλεύουν πολύ περισσότερες ώρες', δήλωσε στα 'Χ.Ν.' η κα Ιωάννα Κάνιστρα, μέλος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών, κατά τις χθεσινές εκλογές, που πραγματοποιήθηκαν στο κτήριο του Εργατικού Κέντρου Χανίων.
Το Σωματείο είναι από τα πιο μαζικά πανελλαδικά με 2.500 μέλη και είναι από τα πρώτα που έχει κάνει δεκτούς ως μέλη του τεχνικούς που εργάζονται με δελτία παροχής υπηρεσιών.
Αναφορικά με την κατάσταση σε επίπεδο Κρήτης, η κα Κάνιστρα σημείωσε πως 'η οικοδομική δραστηριότητα έχει πέσει πάρα πολύ με αποτέλεσμα οι συνάδελφοι να είναι άνεργοι και ουσιαστικά ακόμα και οι αυτοαπασχολούμενοι να βρίσκονται σε πολύ δύσκολη κατάσταση. Είναι σημαντική η συμμετοχή όλων στο Σωματείο προκειμένου να έχουμε δύναμη για τις αναμετρήσεις που έρχονται καθώς ακούγεται ότι θέλουν να καταλύσουν τη σύμβαση που έχουμε κατακτήσει για τον κλάδο μας'.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου