Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

ΑΠΟ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΤΑΥΡΩΝΙΤΗ
Παράπονα για ασκήσεις στην 1η ΜΑΛ
Δημοσιεύθηκε στις: 10-06-2011

Εντονες διαμαρτυρίες για παρατεταμένα πυρά από αυτόματα και πολυβόλα ακόμα και τις νυκτερινές ώρες εντός του στρατοπέδου του Μάλεμε διατυπώθηκαν χθες από κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής στα 'Χανιώτικα νέα' αλλά και στον τοπικό Δήμο.
Σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων από τον Ταυρωνίτη, τις τελευταίες ημέρες υπήρξε έντονη παρουσία στρατιωτικών δυνάμεων εντός του χώρου του στρατοπέδου και συνεχείς ασκήσεις. Οι στρατιωτικές δυνάμεις προέρχονταν κυρίως από χώρες - μέλη του ΝΑΤΟ και οι πυροβολισμοί ακούγονταν έντονα -ακόμα και αργά το βράδυ- στον γειτονικό Ταυρωνίτη αλλά και στα πρώτα σπίτια του Μάλεμε.
Το ζήτημα τέθηκε από επαγγελματίες της περιοχής στον δήμαρχο Πλατανιά, κ. Γιάννη Μαλανδράκη, ο οποίο είχε μια συνάντηση χθες με τον διοικητή της 1ης ΜΑΛ και ανώτατο αξιωματικό των ειδικών δυνάμεων.
'Εγινα και εγώ αποδέκτης αναφορών για το πρόβλημα που υπήρξε. Οι αξιωματικοί που συναντήθηκα που είπαν ότι υπήρξε φιλοξενία μιας άλλης μονάδας, από την 1η ΜΑΛ, στο πλαίσιο ασκήσεων. Η άσκηση τελείωσε την Πέμπτη και από την Παρασκευή θα επιστρέψουμε στην προηγούμενη κατάσταση σε ό,τι αφορά τις βολές', ανέφερε ο κ. Μαλανδράκης.
Ειδικότερα σημείωσε ότι, οι όποιες βολές δεν θα γίνονται σε ώρες κοινής ησυχίας και μετά τις 10 το βράδυ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου