Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011


ΑΠΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ
Οχι ιδιωτικοποίηση των ΕΛΤΑ
Δημοσιεύθηκε στις: 17-06-2011

Για 'λανθασμένη επιλογή της κυβέρνησης που θα φέρει απέναντί της το σύνολο της κοινωνίας' μίλησαν χθες οι ταχυδρομικοί της Κρήτης, σε συνδιάσκεψη που έγινε στα Χανιά, αναφερόμενοι στην ιδιωτικοποίηση των ΕΛΤΑ.
Υπάλληλοι των ΕΛΤΑ από όλη την Κρήτη παραβρέθηκαν στη συνάντηση καθώς επίσης και ο κ. Γιώργος Βασιλόπουλος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταχυδρομικών.
'Η επιλογή της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει τα ΕΛΤΑ και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο είναι λανθασμένη. Γιατί το Ταχυδρομείο προσφέρει 183 χρόνια στο ελληνικό κράτος και στην περιφέρεια έχει συμβάλει καθοριστικά στην οικονομία και στην ανάπτυξη, εξυπηρετεί τους Ελληνες πολίτες όπου και αν κατοικούν σε μια χώρα με τεράστιο ορεινό όγκο και μεγάλο αριθμό νησιών. Εμείς ανταποκρινόμαστε και προσφέρουμε ταχυδρομικές και τραπεζικές υπηρεσίες με πολύ μικρό κόστος. Δεν υπάρχει καμία λογική να μην θέλεις να στηρίξεις τα Ταχυδρομεία', ανέφερε ο κ. Βασιλόπουλος.
Ερωτηθείς για την έλλειψη συντονισμού ανάμεσα στους εργαζομένους στις ΔΕΚΟ και στην κινητοποίησή τους μόνο όταν θίγονται τα δικά τους δικαιώματα, ο κ. Βασιλόπουλος παρατήρησε πως 'όντως υπάρχει μια έλλειψη συντονισμού. Οχι ότι δεν παίρνουμε θέση στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας της χώρας και στην εκποίηση διαφόρων Υπηρεσιών. Τελευταία γίνεται μια προσπάθεια κοινού συντονισμού για να οργανώσουμε τη δράση μας'. Παράλληλα τόνισε πως οι ιδιοκτήτες των Μ.Μ.Ε. ενεργοποιούν τον κοινωνικό αυτοματισμό και την κινδυνολογία σε βάρος δημόσιων επιχειρήσεων τις οποίες θέλουν να εξαγοράσουν. 'Εμείς λέμε ότι δεν θα περάσουν οι κοινωνικοί αυτοματισμοί. Σε όλες τις ερευνες που γίνονται πάνω από 80% των Ελλήνων πολιτών δηλώνει ικανοποιημένο από το Ταχυδρομείο. Το μεγαλύτερο ποσοστό μαζί με την Πυροσβεστική. Η ιδιωτικοποίηση του Ταχυδρομείου θα έχει ως αποτέλεσμα την αντίδραση της κοινωνίας', κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου