Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

ΣΤΟΝ ΣΚΙΝΕ
Συζήτηση για Αγροτικούς Συλλόγους
Δημοσιεύθηκε στις: 21-06-2011

Εκδήλωση - συζήτηση για την επανασύσταση - δημιουργία Αγροτικών Συλλόγων που 'θα συσπειρώνουν τη φτωχομεσαία αγροτιά, θα λειτουργούν δημοκρατικά και αχειραγώγητα και θα υπερασπίζονται τα συμφέροντά της' διοργανώνει αύριο, στις 7 το απόγευμα, στο Ιδρυμα 'Τσιράκη', στον Σκινέ, η 'Πρωτοβουλία για την ανασυγκρότηση του αγροτικού συνδικαλισμού'.
Σε σχετική ανακοίνωσή της τονίζει:
'Μπροστά στην πιο βάρβαρη αντιαγροτική πολιτική των τελευταίων δεκαετιών ο αγροτικός συνδικαλισμός του Νομού μας -και όχι μόνο- βρίσκεται σε πλήρη κατάρρευση. Η επεισοδιακή εκλογική συνέλευση του περασμένου Μάη αποκάλυψε τις αδυναμίες και τη φαυλότητα ενός άρρωστου εκλογικού αντιπροσωπευτικού συστήματος που σε προτεραιότητα έβαζε τις καρέκλες και τα κομματικά συμφέροντα και ελάχιστα έως καθόλου το συμφέρον της φτωχομεσαίας αγροτιάς'.
Και καταλήγει:
'Η απόφαση, η οποία πάρθηκε μέτα από πίεση, να μην γίνουν εκλογές αλλά πρώτιστα να στηθούν πρωτοβουλίες με σκοπό την αφύπνιση, τη συσπείρωση και τη δυναμική συμμετοχή αγροτών στους Αγροτικούς Συλλόγους είναι μια σημαντική νίκη, η οποία, όμως, κινδυνεύει να μείνει στα χαρτιά, αν όλοι εμείς που βιώνουμε την τραγική κατάσταση της υπαίθρου δεν την κάνουμε πράξη. Ξεκίνημα αυτής της αμεσοδημοκρατικής αγωνιστικής διαδικασίας είναι η συζήτηση στο Ιδρυμα «Ιουλιανός Τσιράκης», στον Σκινέ, αυτή την Τετάρτη 22 Ιούνη. Κάθε προβληματισμένος αγρότης που αγωνιά για το μέλλον αυτού και των παιδιών του καλό είναι να έρθει'

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου