Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Συνεχίζεται η δίκη για φονικό στα Ζωνιανά
ΣΤΟ ΚΑΚΟΥΡΓΙΟΔΙΚΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ
Δημοσιεύθηκε στις: 24-06-2011

Κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας συνεχίστηκε χθες στο Μεικτό Κακουργιοδικείο Χανίων η δίκη για την υπόθεση ανθρωποκτονίας του 62χρονου κτηνοτρόφου Μιχάλη Κάββαλου στα Ζωνιανά Ρεθύμνου τον Απρίλη του 2010.
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις τόσο από τα Χανιά, αλλά και από άλλες περιοχές της Κρήτης, είχαν αποκλείσει τον χώρο των Δικαστηρίων και ειδικά τον χώρο στάθμευσης όπου δεν επιτρεπόταν το παρκάρισμα αυτοκινήτων. Η είσοδος στην αίθουσα γινόταν μετά από σωματικό έλεγχο, ενώ σε όλο τον χώρο όπου υπήρχαν συγγενείς των δύο μερών ήταν ισχυρή η αστυνομική παρουσία.
Η χθεσινή διαδικασία ξεκίνησε με κάποιες τοποθετήσεις από πλευράς των δικηγόρων της Πολιτικής Αγωγής και των κατηγορούμενων.
Στη θέα του 50χρονου πατέρα και του 27χρονου γιου του στην αίθουσα του Δικαστηρίου υπήρξε ένα ξέσπασμα από τη σύζυγο του κτηνοτρόφου που κρατούσε στα χέρια της μια φωτογραφία του με αποτέλεσμα να προκληθεί ολιγόλεπτη ένταση.
Σημειώνεται ότι η δολοφονία του 62χρονου Μιχάλη Κάββαλου είχε διαπραχθεί στις 6 Απριλίου του 2010 στο ποιμνιοστάσιό του στην περιοχή των Ζωνιανών, όταν δέχθηκε τουλάχιστον τέσσερις πυροβολισμούς από κυνηγετικό όπλο. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο τον Κάββαλο σκότωσαν ένας 50χρονος και ο γιος του λόγω κτηματικών διαφορών.
Κατά την ανακριτική διαδικασία ο 50χρονος είχε ομολογήσει τον φόνο, αλλά είχε υποστηρίξει την αθωότητα του 27χρονου γιου του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου