Τρίτη 28 Ιουνίου 2011


ΑΠΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ - ΑΔΕΔΥ
Απεργιακό κάλεσμα
Δημοσιεύθηκε στις: 28-06-2011

Απεργιακό κάλεσμα ενάντια στο Μεσοπρόσθεσμο και στο Μνημόνιο 2 απηύθηναν χθες σε κοινή τους συνέντευξη Τύπου το Εργατικό Κέντρο και το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Χανίων, που πραγματοποιούν σήμερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10:30 το πρωί στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς.
"O αγώνας και η αντίδραση των εργαζομένων στα κλιμακούμενα σκληρά και αντεργατικά μέτρα που έχουν μετατρέψει την καθημερινότητά μας σε εφιάλτη, συνεχίζεται με τη νέα 48ωρη απεργία των συνδικάτων" σημείωσε ο πρόεδρος του Ε.Κ. κ. Δ. Κορναράκης. Οπως τόνισε ο κ. Κορναράκης "οι Ελληνες εργαζόμενοι και η ελληνική κοινωνία απορρίπτουν και καταδικάζουν κατηγορηματικά τις πολιτικές που εξοντώνουν τους εργαζόμενους, εξαθλιώνουν την κοινωνία διευρύνουν την ύφεση και βαθαίνουν την κρίση. Δεν έχουμε άλλο δρόμο από το να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα που περνάει η κυβέρνηση και η Τρόικα."
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ κ. Δ. Κωνσταντουλάκης.
"Απεργούμε μαζί με τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα κα απαιτούμε την ανατροπή αυτής της πολιτικής που εφαρμόζει η ελληνική κυβέρνηση σε συνεργασία και κατ? εντολή της Ε.Ε.. Αυτή η πολιτική είναι αδιέξοδη, δεν λύνει ούτε το πρόβλημα που επικαλείται να μην χρεοκοπήσει η χώρα, φορτώνει τα βάρη στους ίδιους και τους ίδιους και ειλικρινά αισθανόμαστε "κορόιδα" όπως είχε πει και ο πρωθυπουργός εμείς οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι που καλούμαστε να σηκώσουμε τα βάρη την ώρα που η εισφοροδιαφυγή, η φοροκλοπη όχι μόνο δεν περιορίζονται αλλά θεριεύουν".
Να πουν το "όχι" οι εργαζόμενοι αφού δεν το λέει η κυβέρνηση ζήτησε από τη μεριά της η κα Ντίνα Κληρονόμου γραμματέας του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ. "Απαιτείται ένα "όχι" από τους πολίτες αυτής της χώρας που καλούνται να πάνε σε θυσίες χωρίς αντίκρισμα. Αυτή η πολιτική δεν οδηγεί πουθενά"
Τέλος η ταμίας του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ κα Ο. Λεβάκη κάλεσε τους εργαζόμενους "να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργία για να βροντοφωνάξουμε όλοι μαζί, όχι στα αντιλαϊκά μέτρα, όχι στα βάναυσα και σκληρά, τα χειρότερα που έχουν δει οι εργαζόμενοι, όχι στο ξεπούλημα της πατρίδας μας."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου