Τρίτη 28 Ιουνίου 2011


ΑΠΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΔΕΚΟ - ΕΜΠΟΡΟΥΣ
Συμμετοχή στις κινητοποιήσεις
Δημοσιεύθηκε στις: 28-06-2011

Τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις σήμερα και αύριο ενάντια στο Μνημόνιο 2 και στο Μεσοπρόθεσμο ανακοίνωσαν οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, έμποροι, ελεύθεροι επαγγελματίες, εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα.
"Καλούμε τους Χανιώτες να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις ενάντια στο ξεπούλημα όλων των υποδομών του κράτους. Δεν υπάρχει κράτος που να έχει δώσει δρόμους, λιμάνια, ενέργεια" ανέφερε ο κ. Γρηγόρης Μπιτζανάκης πρόεδρος Εργαζομένων ΟΤΕ Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
"Η ΔΕΗ είναι η μεγαλύτερη δημόσια επιχείρηση που ανήκει στον ελληνικό λαό και μόνο. Με κέρδη 693 εκ. ευρώ το 2009, και 563 εκ. ευρώ το 2010 μπορεί να χαρακτηριστεί εύκολα ως κερδοφόρα και η οποία βάση τής τιμής τής μετοχής της που είναι 9,5 ευρώ, τη στιγμή που τρία χρόνια πριν ήταν 37 ευρώ, πωλείται για 400 εκ. ευρώ τη στιγμή που η Ξυλοκαμάρα μόνο κοστίζει 2 δισ." υπογράμμισε ο κ. Παναγιώτης Γεωργανάς ταμίας του τοπικού σωματείου της ΔΕΗ.
Ο ίδιος τόνισε πως "σοβαρά και σύγχρονα Ευρωπαϊκά κράτη όπως η Γερμανία και η Γαλλία δεν έχουν χάσει τον έλεγχο στην ενέργεια. Επίσης η δημόσια ΔΕΗ διατηρεί τον κοινωνικό της χαρακτήρα για παράδειγμα στην Κρήτη η τιμή παραγωγής της κιλοβατώρας είναι 0,93 λεπτά και πωλείται για 0,13 λεπτά.
Οπουδήποτε και οποτεδήποτε ανέλαβε ιδιώτης την ενέργεια η τιμή του ρεύματος αυξήθηκε από 100 ώς και 300%".
Ο κ. Γεωργανάς κάλεσε τους Χανιώτες και τους Κρήτες βουλευτές να πάρουν θέση στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και να εγγυηθούν ότι η τιμή του ρεύματος θα παραμείνει ίδια. "Δηλώνουμε την αντίθεσή μας στο ξεπούλημα της χώρας, στην εξαθλίωση των εργαζομένων. Οι Ελληνες ψήφισαν μια κυβέρνηση για να κάνει χρηστή διαχείριση και όχι μια εταιρεία μεσιτών" είπε ο κ. Γιώργος Λουγιάκης πρόεδρος εργαζομένων στα ΕΛΤΑ Χανίων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Ανακοινώσεις για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις απέστειλαν μια σειρά από φορείς, σωματεία, οργανώσεις κ.λπ.:
- Γιατροί ΕΣΥ: Τη συμμετοχή της στην απεργία ανακοίνωσε χθες το βράδυ η Ενωση Γιατρών ΕΣΥ Χανίων τονίζοντζς ότι 'η κατά 40% μείωση των δημόσιων δαπανών για την υγεία, την οποία επιδιώκει με κάθε θυσία η κυβέρνηση, θα καταστρέψει ότι απομένει όρθιο από το δημόσιο σύστημα υγείας'.
- ΤΕΕ Δυτ. Κρ: "Το σύνολο του τεχνικού κόσμου αντιδρά στην άδικη μονομερή πολιτική, χωρίς ίχνος αναπτυξιακής διάστασης και κοινωνικής ευαισθησίας" τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΤΕΕ Δυτ. Κρήτης.
- ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ: Την αποχή τους από τα καθήκοντά τους σε ένδειξη συμπαράστασης στον αγώνα των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των επαγγελματιών για τα νέα δυσβάστακτα και άδικα φορολογικά μέτρα που προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση για το 2ο μνημόνιο, ανακοίνωσε το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων.
- ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΙ: Σε 48ωρη απεργία προχωρούν και οι οδοντίατροι των Χανίων όπως ανακοινώνουν με δελτίο Τύπου.
- ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ: Στο κλείσιμο των καταστημάτων τους για αύριο Τετάρτη (οι ασφαλισμένοι θα εξυπηρετηθούν από τα διημερεύοντα και διανυκτερεύοντα φαρμακεία) ανακοίνωσαν οι φαρμακοποιοί των Χανίων.
- ΕΜΠΟΡΟΙ: Τη στήριξη των απεργιακών κινητοποιήσεων ανακοινώνει ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων, τονίζοντας πως "η στάση μας είναι σταθερή, παλεύουμε για την επιβίωση των εμπόρων και όλων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων".
- ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΦΥΛΑΚΩΝ: Τη συμμετοχή τους στη 48ωρη απεργία ανακοινώνουν οι υπάλληλοι των φυλακών σημειώνοντας πως δεν θα γίνουν παραλαβές και μεταγωγές κρατούμενων, επισκεπτήρια συγγενών.
- ΜΑΧΟΜΕΝΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ: "Εμείς οι μηχανικοί θέλουμε να διεκδικήσουμε με αγωνιστικό τρόπο την αξιοπρέπεια, τη δουλειά, την κοινωνική ασφάλιση, ως εργαζόμενοι που αξιοποιούν την επιστημονική τους γνώση για λογαριασμό της κοινωνίας και όχι του κέρδους. Γι’ αυτό και συγκροτήσαμε ένα χώρο έκφρασης και αγώνα, τους Μαχόμενους μηχανικούς. Θέλουμε να συσπειρώσουμε όλους τους μηχανικούς που θέλουν να πάρουν την υπόθεση του αγώνα στα χέρια τους χωρίς διαχωρισμούς. Γι’ αυτό και δεν είμαστε απλώς αγανακτισμένοι αλλά και μαχόμενοι" αναφέρουν σε ανακοίνωση τους οι "Μαχόμενοι Μηχανικοί Χανίων" καλώντας όλους στις απεργιακές κινητοποιήσεις 28-29 Ιούνη τις ημέρες συζήτησης και ψήφισης του μεσοπρόθεσμου προγράμματος στη Βουλή.
- ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ: Τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση "για να αποτρέψουν την ψήφιση του αντιλαϊκού μεσοπρόθεσμου προγράμματος και του εφαρμοστικού νόμου που επιβάλλει η Ελληνική κυβέρνηση και η Τρόϊκα" ανακοίνωσαν οι Μηχανικοί του Δημοσίου.
- ΑΝΤΑΡΣΥΑ: "Ο ξεσηκωμός πρέπει να συνεχιστεί και να κλιμακωθεί. Να στρέψουμε την οργή μας ενάντια στους πραγματικούς υπεύθυνους αυτής της πολιτικής: το κεφάλαιο, τους τραπεζίτες, τις κυβερνήσεις και τα αστικά κόμματα, την ΕΕ και το ΔΝΤ.
Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στις ΔΕΚΟ ενάντια στο ξεπούλημα του δημόσιου τομέα, ενάντια στο «ενιαίο μισθολόγιο-φτωχολόγιο», στον ιδιωτικό τομέα ενάντια στις απολύσεις και την κατάργηση των συμβάσεων" τονίζει σε ανακοίνωση της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
- ΝΑΡ και νΚΑ: "Ο μαχόμενος Λαός μπορεί να στείλει στα αζήτητα της Ιστορίας τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το ΛΑΟΣ, την Τρόικα και όλο το πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο. Αυτός ο μικρός Λαός, ο Μέγας, ο μόνος που δικαιούται να είναι ο αρχηγός στις λαϊκές εξεγέρσεις" υπογραμμίζει σε δελτίο τύπου το Νέο Αριστερό Ρεύμα.
- ΚΟΕ: "Η κατάθεση στη Βουλή του Μεσοπρόθεσμου είναι μια ακόμα μάχη. Μπορούμε να κερδίσουμε μια μεγάλη νίκη. Το δυναμικό 'παρών' του κόσμου που γεμίζει τις πλατείες, του κόσμου της ανεργίας και της επισφάλειας, των εργαζόμενων, των συνταξιούχων, της νεολαίας που βλέπει να της στερούν το μέλλον, στη διήμερη απεργία της Τρίτης και της Τετάρτης, θα σφραγίσει ανεξίτηλα τις πολιτικές εξελίξεις και το μέλλον της χώρας" αναφέρει σε ανακοίνωση της η Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας.

Αλλαγή ώρας σε πτήσεις
Αλλαγές στην ώρα τριών προγραμματισμένων για σήμερα πτήσεων από και προς Χανιά, ανακοίνωσε η Aegean, λόγω των κινητοποιήσεων των Ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας και της ομοσπονδίας συλλόγων πολιτικής αεροπορίας. Συγκεκριμένα για σήμερα Τρίτη, η Aegean ανακοίνωσε τις εξής τροποποιήσεις στα δρομολόγια από και προς Χανιά:

A3330 Αθήνα Χανιά 04:10 05:00 ANTI 05:20 06:10
A3331 Χανιά Αθήνα 05:30 06:20 ANTI 06:50 07:40
A3342 Αθήνα Χανιά 22:00 22:50 ANTI 20:10 21:00
A3343 Χανιά Αθήνα 23:25 00:15 ANTI 21:35 22:25

Σε αντίστοιχη ανακοίνωση της Olympic Air δεν προβλέπονται αλλαγές στα δρομολόγια από και προς Χανιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου