Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011


ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΔΚ ΧΑΝΙΩΝ
Προτάσεις για τις αλλαγές στις μετακινήσεις μαθητών
Δημοσιεύθηκε στις: 29-06-2011

Τις προτάσεις της για τις αλλαγές στο σχέδιο νόμου που αφορά τη μετακίνηση μαθητών απέστειλε στην Κεντρική Ενωση Δήμων και Κοινοτήτων η ΤΕΔΚ Χανίων στη χθεσινή της συνεδρίαση.
Λόγω της απεργιακής κινητοποίησης δεν συζητήθηκαν όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης αλλά μόνο τα επείγοντα.
Ενα από αυτά ήταν το θέμα της μετακίνησης των μαθητών και ειδικά η ρύθμιση που προβλέπει ότι δωρεάν μετακίνηση δικαιούνται οι μαθητές Λυκείου που η οικία τους απέχει άνω των 4 χλμ. από τη σχολική μονάδα. Τις σχετικές προτάσεις της ΤΕΔΚ επεξεργάστηκε ο αντιπρόεδρος του οργάνου κ. Λ. Παπαδερός.

Σημειώνεται ότι η ΤΕΔΚ προτείνει μεταξύ άλλων:
- Τα 4000 μέτρα θα πρέπει να ισχύουν εφόσον υπάρχει
τακτική αστική συγκοινωνία, διαφορετικά η απόσταση των 4.000μ. να μειωθεί.
- Σε μικρούς, νησιωτικούς Δήμους όπου η μεταφορά των μαθητών κρίνεται αδύνατη ή οικονομικά ασύμφορη οπότε και γίνεται με ευθύνη εκείνων που έχουν τη γονική μέριμνα αυτών ή των νομίμων επιτροπών τους το μηνιαίο επίδομα των 85 ευρώ να αυξάνεται κατά 10%.
"Η συνεδρίαση της ΤΕΔΚ είχε οριστεί πριν αποφασιστούν οι κινητοποιήσεις και το Διοικητικό Συμβούλιο έκρινε ομόφωνα ότι δεν μπορεί να γίνει η συνεδρίαση παρά μόνο για τα θέματα που υπάρχει προθεσμία και δεν μπορούσε να αναβληθεί η συζήτησή τους" ανέφερε ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ κ. Κ. Βιρβιδάκης.
Σημειώνεται ότι το σχέδιο νόμου για τη μετακίνηση των μαθητών προβλέπει ότι δωρεάν μετακίνηση θα δικαιούνται:
- Οι μαθητές της Α/βάθμιας Εκπαίδευσης (Δημοτικά - Νηπιαγωγεία) που μεταφέρονται σε απόσταση άνω των 1.200 μέτρων από το χωριό τους ως τη σχολική τους μονάδα.
- Οι μαθητές του Γυμνασίου που η κατοικία τους απέχει άνω των 2.500 μέτρων από το σχολείο τους.
- Οι μαθητές των Λυκείων που η οικία τους απέχει πλέον των 4 χλμ. από τη σχολική τους μονάδα.
Τονίζεται πως Δήμοι όπως αυτός του Αποκόρωνα (πρώην Δήμος Κρυονερίδας) επειδή έχουν λεωφορεία και οδηγούς είναι σε θέση να αναλάβουν την εκτέλεση δρομολογίων σε ένα μεγάλο τμήμα των ορίων της επικράτειας τους.
Τέλος το Δ.Σ. ενέκρινε και την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης του ΔΗΠΕΘΕΚ .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου