Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

ΕΛΤΑ ΑΠΕΡΓΙΑ


AΠΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ
Οχι στην απαξίωση των ΕΛΤΑ
Δημοσιεύθηκε στις: 10-06-2011

'Eγκλημα' σε βάρος του αρχαιότερου δημόσιου οργανισμού χαρακτήρισαν οι εργαζόμενοι των ΕΛΤΑ στα Χανιά την πώληση του Ταχυδρομείου.
Εργαζόμενοι στα Ταχυδρομεία πραγματοποίησαν πορεία μέχρι την είσοδο των γραφείων της οδού Περίδου εκφράζοντας την πρόθεσή τους να αντιδράσουν απέναντι στις ασκούμενες πολιτικές.
'Ο λαός και η χώρα έχουν ανάγκη από ένα σύγχρονο, δημόσιο και αποτελεσματικό Ταχυδρομείο', ανέφερε ο πρόεδρος των εργαζομένων, κ. Γιώργος Λουγιάκης, ο οποίος και μίλησε στους συγκεντρωμένους τονίζοντας πως 'οι πολιτικές που ασκούνται από κυβέρνηση και διοίκηση δεν ανταποκρίνονται στην κοινωνική αυτή απαίτηση. Είναι πολιτικές που επιβάλλουν ο άκρατος νεοφιλευθερισμός και τα μεγάλα συμφέροντα. Είναι πολιτικές που ιδιωτικοποιούν τα κέρδη και κρατικοποιούν τις ζημιές'.
Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, η πώληση των ΕΛΤΑ θα είναι καταστροφική για τον οργανισμό και θα θέσουν σε άμεσο κίνδυνο την εδώ και δύο αιώνες λειτουργία του.
'Εν μια νυκτί και με συνοπτικές διαδικασίες πουλιούνται τα πάντα. Η Ελλαδα έχει καταντήσει μια τεράστια shopping list από την οποία δεν λείπει καμία παραγωγική πηγή της χώρας καμία εταιρεία, κανένας οργανισμός του κράτους που έχει συμβάλει στην ανάπτυξη, στην πραγματική οικονομία και στην κοινωνική ευημερία του τόπου. Ολα πουλιούνται. ΕΛΤΑ, Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ, ΔΕΗ, ΟΤΕ, λιμάνια. Αυτή είναι μια πολιτική άκρατου νεοφιλευθερισμού που εξυπηρετεί μόνο τους καιροσκόπους που θέλουν να πλουτίσουν σε βάρος του λαού μας', ανέφερε ο κ. Λουγιάκης, συμπληρώνοντας πως 'ξεπουλώντας τον δημόσιο πλούτο της χώρας, διαλύεται ο κοινωνικός ιστός εξατμίζεται το εισόδημα των εργαζομένων και διογκώνεται η ανεργία. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να το κάνει αυτό. Γιατί όλα αυτά έγιναν με την εργασία, το υστέρημα, τη φορολογία και την υπεραξία του κόσμου της εργασίας. Είναι περιουσία του λαού μας. Δεν εξουσιοδοτήσαμε κανέναν για να την πουλήσει, μόνο για να τη διαχειριστεί σωστά. Δεν ψηφίσαμε κτηματομεσίτες αλλα χρηστούς διαχειριστές της περιουσίας του λαού μας. Το φάρμακο των μνημονίων είναι χειρότερο από την ασθένεια. Καλούμε την κυβέρνηση, έστω και την τελευταία στιγμή, να απαγκιστρωθεί από την αδιέξοδη πολιτική της και να πορευτεί βάσει μιας ατζέντας οικονομικών και θεσμικών πολιτικών σε πανευρωπαϊκό επίπεδο'.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου