Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

ΓΠΣ ΚΙΣΑΜΟΣ


ΣΤΗΝ ΚΙΣΑΜΟ
Επίσπευση διαδικασιών για το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο
Δημοσιεύθηκε στις: 15-06-2011

Την επίσπευση των διαδικασιών για την εκπόνηση Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου και ΣΧΟΟΑΠ για την περιοχή της Κισάμου, αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου στη χθεσινοβραδινή του συνεδρίαση.
Το θέμα του ΣΧΟΟΑΠ Ιναχωρίου και το ζήτημα με τη γη υψηλής παραγωγικότητας, συζητήθηκαν μετά από πρόταση της αντιπολίτευσης.
Το Δημοτικό Συμβούλιο έκανε δεκτή την εισήγηση της επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Φρόσως Σκουλάκη, που προβλέπει -μεταξύ άλλων- παράσταση στο αρμόδιο Υπουργείο και στον γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ώστε να εφαρμοστεί ο νόμος σε ό,τι αφορά το ΣΧΟΟΑΠ Ιναχωρίου, να κατατεθεί στο Συμβούλιο Χωροταξίας Περιβάλλοντος για έγκριση και υπογραφή, αλλά και να ζητηθεί η πλήρης αναστολή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τη γη υψηλής παραγωγικότητας. Για το θέμα της γης υψηλής παραγωγικότητας ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Χ. Πιτσιγαυδάκης, ανέφερε πως η Κοινή Υπουργική Απόφαση έχει 'παγώσει' με δεύτερη ΚΥΑ και δεν υπάρχει κανένα ζήτημα. Από την πλευρά του ο δημοτικός σύμβουλος Κ. Κουκουράκης υπογράμμισε πως το θέμα δεν έχει λήξει και απαιτείται επαγρύπνηση. Οι σύμβουλοι και των δύο παρατάξεων της αντιπολίτευσης, ζήτησαν με κάθε τρόπο να προχωρήσει η εκπόνηση Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΓΠΣ), ακόμα και με χρήματα από ιδίους πόρους του Δήμου. Ο δήμαρχος, Γ. Μυλωνάκης, ανέφερε πως το Γ.Π.Σ. αποτελεί βασικό αναπτυξιακό εργαλείο και ότι 'θα προσπαθήσουμε να βρούμε χρήματα για τη χρηματοδότησή του, ακόμα και με δανεισμό αν απαιτηθεί, που είναι και το πιθανότερο'.

Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΙΝΑΧΩΡΙΟΥ
Το δεύτερο θέμα που έβαλε η αντιπολίτευση προς συζήτηση αφορούσε την Αναπτυξιακή Ιναχωρίου. Ο κ. Κουκουράκης -τέως δήμαρχος Ιναχωρίου- αφού αναφέρθηκε στις προσπάθειες του Δήμου επί 12 χρόνια να βάλει τέλος στις αυθαιρεσίες συγκεκριμένων συμφερόντων, που λυμαίνονταν την περιοχή και να την προστατεύσει, τόνισε πως η Αναπτυξιακή ήταν μια κερδοφόρος επιχείρηση για τον Δήμο, μέσω της οποίας χρηματοδοτούσε το πρόγραμμα 'Βοήθεια στο Σπίτι' και τη δακοκτονία. Για τη σημερινή διοίκηση της Αναπτυξιακής άφησε αιχμές για μη τήρηση της νομοθεσίας σε ζητήματα διαφάνειας. Ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής, Μ. Μουντάκης, απάντησε πως όλες οι αποφάσεις της ελέγχονται από τον Επίτροπο και αναρτώνται στο Διαδίκτυο, ενώ άφησε αιχμές σε βάρος του κ. Κουκουράκη ότι βάζει εμπόδια στη λειτουργία της Επιχείρησης. Ο κ. Κουκουράκης κατήγγειλε τη χρησιμοποίηση μηχανημάτων στην παραλία του Λαφονησίου και την αλλοίωση της ακτογραμμής της, με τον κ. Μουντάκη να απαντά ότι αυτό γινόταν πάντα προκειμένου να απομακρύνονται τα λιμνάζοντα νερά και ότι υπήρχε η σχετική άδεια από την Κτηματική Υπηρεσία του Δήμου. Η συζήτηση συνεχιζόταν έως αργά το βράδυ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου