Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

ΙΜΑΜ ΜΠΑΙΛΝΤΙ



ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΥΣ "ΙΜΑΜ ΜΠΑΙΛΝΤΙ"


"Ζούμε για τις συναυλίες"




Περίφημοι για τις ζωντανές τους εμφανίσεις και τα χορευτικά τους live αλλά και τολμηροί αφού τόλμησαν να αγγίξουν κλασσικά κομμάτια με τον δικό τους ιδιαίτερο τρόπο, οι "Ιμαμ Μπαιλντί" τοποθετούνται ανάμεσα στα κορυφαία ελληνικά μουσικά σχήματα. Λίγο πριν την εμφάνιση τους σήμερα το βράδυ στη Γαλλικη σχολή στα πλαίσια των εκδηλώσεων "Αναιρέσεις 2011" ο Λύσσανδρος Φαληρέας μιλάει στις "Διαδρομές" των "Χ.Ν."
 - Πως θα περιέγραφες τους Ιμαμ Μπαιλντί σε κάποιον που δεν σας γνωρίζει ως μουσικό σχήμα  ;
Ακουγόμαστε σαν να πάρεις μια ελληνική μπάντα των 50΄-60΄ που παίζει ρεμπέτικα-λαικά, τις προσθέσεις βαλκανικά πνευστά και ένα σύγχρονο  club ηχοσύστημα.
- Θα κατατάσατε τον ευατό σας σε αυτό που λέμε έθνικ μπάντα ;
Στο εξωτερικό μας κατατάσσουν στην world μουσική, μπήκαμε και στα σχετικά τσαρτ στην 5η θέση. Εκεί κατατάσσεται οτιδήποτε δεν είναι αγγλόφωνο και έχει να κάνει με ροκ, τζαζ, ποπ κτλπ. Αλλά στην Ελλάδα δεν νομίζω να ισχύει κάτι τέτοιο. Είμαστε μια από τις πολλές νέες μπάντες που πειραματίζονται με νέους ήχους και καινούργιες πτυχές της ελληνικής μουσικής που έχουν βάση την παραδοσιακή μουσική με σκοπό να φτιάξουν κάτι καινούργιο.
- Είστε γενικά μια μπάντα που αρέσκεται να παίζει περισσότερο ζωντανά και να δημιουργεί πολύ κέφι στα live της...
Ετσι είναι, αν και στην αρχή όταν ξεκινήσαμε είμασταν περισσότερο στουντιακή  μπάντα, ειδικά στον πρώτο δίσκο. Μέσα όμως από τις ζωντανές εμφανίσεις μας και επειδή εμφανιζόμασταν πολύ συχνά μπροστά στον κόσμο μπήκαμε πιο δυνατά στην έννοια του live. Ζούμε για τα    live και ...ζούμε από τα live σε μια εποχή που οι πωλήσεις δίσκων έχουν πέσει πάρα πολύ. Στις εμφανίσεις μας ο κόσμος χορεύει πάρα πολύ, διασκεδάζει και αυτό είναι κάτι που μας ευχαριστεί ιδιαίτερα. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει μεγαλύτερη ανταμοιβή για ένα μουσικό από το να βλέπει τον κόσμο να περνάει καλά στις εμφανίσεις του.
- Βλέπουμε ότι έχετε εμφανιστεί σε μεγάλα φεστιβάλ του εξωτερικού σε Σουηδία, Δανία, Γερμανία. Πως το καταφέρατε ;
 Αυτό σίγουρα μπορούν να το απαντήσουν οι διοργανωτές που μας κάλεσαν (γέλια). Σίγουρα ο τροπος που δουλεύουμε και που χρησιμοποιούμε σαμπλς από παλιές μουσικές ανακατεύοντας την με σύγχρονο ήχο γίνεται εδώ και χρόνια στο εξωτερικό. Και το κοινό είναι εξοικειωμένο με αυτό, το ίδιο και οι επαγγελματίες, επομένως το ενδιαφέρον είναι μεγάλο, ειδικά μάλιστα όταν το πάντρεμα του σύγχρονου ήχου γίνεται με ρεμπέτικα και λαικά της χώρας μας.
-Το χειμώνα εμφανιζόσταν μια φορά την εβδομάδα σε Αθηναικό κλαμπ. Είναι δύσκολο να κρατήσει ένα τέτοιο χώρο μια μπάντα σαν και εσάς ;
Σίγουρα έχει τις δυσκολίες του να εμφανίζεσε στάνταρ σε κάποιο χώρο. Γενικά πήγαμε καλά σε μια εποχή κρίσης που ο κόσμος βγαίνει λιγότερο και καταναλώνει λιγότερο. Πάντως η μουσική μας ταιριάζει με την κλαμπ αισθητική, καθώς παίζουμε πολύ χορευτικά.
 
Γ.ΚΩΝ.


Πρώτη φορά στα Χανιά


-Είναι η πρώτη φορά που θα εμφανιστείτε στα Χανιά, τι να περιμένει ο κόσμος από εσάς  ;
Πράγματι είναι η πρώτη φορά. Εχουμε εμφανιστεί γενικά στην Κρήτη και πρόσφατα μάλιστα και περάσαμε εκπληκτικά. Ο κόσμος να έλθει να μας δει και να απολαύσει ένα χορευτικό live που πιστεύουμε ότι θα του μείνει.Χαιρόμαστε με το χαμόγελο και την χαρα του κόσμου. Θα παίξουμε και καινούργια μας κομμάτια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου