Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ


ΑΝΑΠΗΡΟΣ ΣΤΑ ΝΟΧΙΑ
Αποκλεισμένος στο... σπίτι του
Από: Γιώργος Κώνστας
Δημοσιεύθηκε στις: 03-06-2011

Αποκλεισμένος στο... σπίτι του είναι ένας άντρας με σοβαρά κινητικά προβλήματα στα Νοχιά Κολυμπαρίου. Ο κ. Περικλής Ανδρουλάκης, που έχει χάσει το ένα του πόδι, αδυνατεί ακόμα και να βγει από την είσοδο του σπιτιού του με το αναπηρικό αμαξίδιό του εξαιτίας ανολοκλήρωτων έργων στα στενά δρομάκια του χωριού!
Από πλευράς Δήμου, ο δήμαρχος, κ. Γ. Μαλανδράκης, μιλώντας στα 'Χ.Ν.', δεσμεύτηκε ότι θα κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου το τμήμα του δρόμου ως την είσοδο του σπιτιού του κ. Ανδρουλάκη να επισκευαστεί το συντομότερο δυνατό.
'Από τον περασμένο Οκτώβριο ξεκίνησε από τον τότε Δήμο Κολυμπαρίου η αντικατάσταση του δικτύου αμιαντοσωλήνων του χωριού. Αυτό γινόταν τον χειμώνα και όταν τελείωσε η τοποθέτηση των σωλήνων είχαν δημιουργηθεί χαντάκια, τα οποία σκέπασαν με αμμοχάλικο. Ομως με τις βροχές και τα νερά παρασύρθηκαν τα αμμοχάλικα και ξαναφάνηκαν τα χαντάκια. Εκανα υπομονή, έλεγα θα τελειώσει το έργο, αλλά τίποτα', μας λέει ο κ. Ανδρουλάκης. Ενα μεγάλο μέρος του χωριού συνδέεται με στενά δρομάκια, με αποτέλεσμα η πρόσβαση να είναι κάτι παραπάνω από δύσκολη, ακόμα και για αρτιμελή άνθρωπο.
Η μεταφορά του κάθε δύο ημέρες στο Νοσοκομείο Χανίων για αιμοκάθαρση έχει μετατρέψει την καθημερινότητά του σε πραγματικό βάσανο για τον ίδιο, τη σύζυγο και τους οικείους του, που θα πρέπει να τον μεταφέρουν μέχρι το αυτοκίνητο, ενώ μια βόλτα μέχρι τον χώρο του σχολείου, όπως συνήθιζε, είναι πλέον... όνειρο, αφού το καροτσάκι δεν μπορεί να πάει εκεί ακόμα και αν το σπρώχνουν δύο άτομα!
'Τον Απρίλιο έβαλαν τσιμέντο σε ένα μέρος των σοκακιών που είχαν σκάψει. Ομως στο σημείο μπροστά στο σπίτι μας δεν μπήκε τσιμέντο. Μας λένε συνέχεια από τον Απρίλιο ότι θα τον φτιάξουμε τον δρόμο, να κάνουμε υπομονή και κάναμε, αλλά ακόμα περιμένουμε', μας λέει η κα Αθηνά, σύζυγος του κ. Ανδρουλάκη.
Την ίδια στιγμή, δεν έχει γίνει ακόμα η παροχή του νερού άρδευσης, με αποτέλεσμα τα σπίτια, σε ένα μεγάλο μέρος του χωριού, να μην μπορούν να ποτίσουν περιβόλια και κήπους. 'Ζητάμε να ξαναφτιαχτούν οι δρόμοι, γιατί η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί. Η ταλαιπωρία μας είναι μεγάλη, ακόμα και το ασθενοφόρο που χρειάσθηκε να με μεταφέρει μερικές φορές είδε και έπαθε για να φτάσει στο σπίτι', τονίζει ο κ. Περικλής, συμπληρώνοντας πως 'δεν ζητάμε κάτι παράλογο ή κάποιο τεράστιο έργο, λίγο τσιμέντο για να φράξουν τα χαντάκια'.
Από τη μεριά του ο δήμαρχος, κ. Γ. Μαλανδράκης, τόνισε πως έχει ενημερωθεί για το ζήτημα από τον τοπικό σύμβουλο του χωριού. 'Πρόκειται για ένα ανολοκλήρωτο έργο από τον προηγούμενο Δήμο. Τα χρήματα τελείωσαν χωρίς να ολοκληρωθεί η εργολαβία. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε, ώστε το τμήμα του δρόμου μέχρι το σπίτι του συνανθρώπου μας να επιδιορθωθεί άμεσα', δήλωσε στα 'Χ.Ν.' ο δήμαρχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου