Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011


Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ:
Ανανδρεία - βαρβαρότητα
Δημοσιεύθηκε στις: 01-07-2011

Τις έντονες αντιδράσεις πολιτικών προκάλεσαν οι επιθέσεις στα γραφεία τους, κατά την προχθεσινή νυχτερινή πορεία στα Χανιά.
'Aνανδρους, βαρβάρους, βάνδαλους, ανθρωποειδή, ψευτονταήδες" και "κότες" χαρακτήρισε όλους όσοι κατέστρεψαν τα γραφεία του, o βουλευτής της "Δημοκρατικής Συμμαρχίας" Χρ. Μαρκογιαννάκης. Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε χθες στα γραφεία του στην οδό Κυδωνίας που κυριολεκτικά διαλύθηκαν από διαδηλωτές, τη νύχτα της Τετάρτης, ο βουλευτής σημείωσε μεταξύ άλλων πως "η ανανδρία και η βαρβαρότητα είναι δύο ιδιότητες που όταν συμπέσουν σε ένα πρόσωπο δημιουργείται ένα μίγμα εκρηκτικό. Γιατί ο άνανδρος στα καθημερινά ερεθίσματα της ζωής, λόγω του ότι είναι κότα δεν αντιδρά. Ετσι συσσωρεύεται μέσα του η οργή και όταν βλέπει την ευκαιρία ανέξοδα ξυπνάει το άλλο ένστικτο η βαρβαρότητα και κάνει ό,τι έκαναν μέσα στο γραφείο μου που δεν λέγεται καταστροφή αλλά βανδαλισμός, κάτι το απίστευτο."
Ο βουλευτής συνέχισε τονίζοντας πως "κυκλοφορώ όταν είμαι στα Χανιά τις περισσότερες φορές μόνο μου χωρίς, φρουρά, πηγαίνω στο χωριό μόνος μου, κάνω τις δουλειές μόνος μου. Δεν βρέθηκε καμία από αυτές τις κότες να με κοιτάξει στα μάτια όσο κυκλοφορώ ανάμεσα τους.
Ακριβώς επειδή είναι άνανδροι, βρήκαν την ευκαιρία να κάνουν τις ζημιές στα πράγματα. Εγώ δεν πτοούμαι γιατί τα πράγματα φτιάχνουν, θα συνεχίσω απτόητος να κάνω τη δουλειά μου, να τιμώ τους Χανιώτες που με τιμούν τόσα χρόνια, γιατί πιστεύω ότι όλο αυτό το αληταριό δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μας πτοήσει να μας κάνει να υποκύψουμε.
Αυτό που θέλω να πω από τα Χανιά είναι, ότι η δημοκρατία θα πρέπει να τρομοκρατήσει αυτούς τους ψευτονταήδες και ψευτοτρομοκράτες. Οταν ενωμένες οι πολιτικές δυνάμεις, χωρίς να θέλει η μια να εκμεταλλευτεί την άλλη και χωρίς να βάζουμε την αστυνομία απέναντι για τα όποια λάθη κάνει, να προσπαθήσουμε να τελειώνουμε με αυτήν την ιστορία."
Στη συνέχεια ο κ. Μαρκογιαννάκης είπε ότι έχει "ένα παράπονο από τη αστυνομία γιατί αυτό το γραφείο είναι το νούμερο ένα στόχος όλων αυτών των ανθρωπωειδών. Είναι σε κεντρικό σημείο, ήμουν μέχρι προχθές υπουργός Δημόσιας Τάξης και είναι λογικό να θέλουν να δείξουν την "αντρειοσύνη" τους εδώ και να υπάρχουν 3-4 αστυνομικοί να το φυλάσσουν και όχι να έλθουν το πρωί παρά τις εκκλήσεις που κάναμε από τις 10.30 το βράδυ."

H Ε. ΚΟΥΡΟΥΠΑΚΗ
"Την πάντα ανοιχτή πόρτα στο Λαό των Χανίων παραβίασαν και κατέστρεψαν μαζί με τον υπόλοιπο εξοπλισμό του πολιτικού μου γραφείου χθες το βράδυ και προέβησαν σε βανδαλισμούς -μετά τις απειλές- οι εκ του ασφαλούς κρυπτόμενοι" τόνισε σε γραπτή της δήλωση η βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ Ευ. Κουρουπάκη.
"Προφανώς, πρόκειται για τυχοδιωκτικές και άθλιες πρακτικές κάποιων χωρίς κοινωνικές και πολιτικές αρχές οι οποίοι θα έπρεπε να απομονωθούν ακόμη περισσότερο από την κοινωνία" ανέφερε η βουλευτής, συμπληρώνοντας πως "είναι γνωστό ότι οι πολίτες των Χανίων έχουν πρωτοστατήσει διαχρονικά σε δημοκρατικούς και κοινωνικούς αγώνες. Με αυτούς τους αγώνες συνδέομαι και με αυτούς τους αγωνιστές θα συνεχίσω, για τη δημοκρατία, την πρόοδο και την ανάπτυξη του τόπου μας.

Ο Κ. ΒΙΡΒΙΔΑΚΗΣ
Γραπτή δήλωση εξέδωσε και ο πρώην δήμαρχος Χανίων Κυριάκος Βιρβιδάκης ο οποίος είχε αποδοκιμαστεί την Τετάρτη έντονα από διαδηλωτές: «Στην μακρά πορεία μου στα κοινά έχω υποστεί σειρά αντιδημοκρατικών ενεργειών από διαφόρους.
Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται η Χούντα των Συνταγματαρχών, η Χούντα του Εβρέν και άλλοι. Χθες (σ.σ. προχθές) προσετέθη μία ακόμα αντιδημοκρατική ενέργεια εναντίον μου. Ο καθένας εκφράζει τη Δημοκρατία όπως την αισθάνεται».

ΧΡ. ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ:
'Πολιτική έννοια το "παρών"'
Ερωτηθείς από Χανιώτες δημοσιογράφους για το "παρών" που ψήφισε για το μεσοπρόσθεσμο ο κ. Μαρκογιαννάκης σημείωσε: "Το 'παρών' έχει πολιτική έννοια. Είχαμε μια πρόταση από την κυβέρνηση που ήταν σε συνέχεια του μνημονίου. Το μνημόνιο το είχε ψηφίσει η κα Μπακογιάννη και είχα δηλώσει και εγώ και πολλοί συνάδελφοι ότι αν εξαρτιόταν από την ψήφο μας η έγκρισή του θα είχε ψηφιστεί γιατί διαφορετικά η χώρα θα είχε πτωχεύσει. Η κυβέρνηση όμως δεν το εφάρμοσε, δεν έκανε αποκρατικοποιήσεις, δεν έκανε αναδιάρθρωση της οικονομίας, δεν έκανε εκσυγχρονισμό του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, δεν λιγόστεψε το κράτος, δεν στράφηκε εναντίων των δικών της παιδιών και έφερε ένα καινούργιο πρόγραμμα που η ίδια το χαρακτηρίζει άδικο. Είναι απίστευτο όταν κάτι που λένε ότι είναι άδικο, πάνε να το εφαρμόσουν! Επομένως δεν υπήρχε κανένας λόγος να πάμε να ψηφίσουμε ένα τέτοιο πρόγραμμα που εκ των προτέρων έχει αυτά τα χαρακτηριστικά που του δίνει η κυβέρνηση. Εχουμε και μια αξιωματική αντιπολίτευση που λαϊκίζει. δεν λαμβάνει υπόψη της ότι ανά πάσα στιγμή η χώρα κινδυνεύει πράγματι να χρεοκοπήσει και κοιτάζει να εκμεταλλευτεί τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση. Εμείς φτιάξαμε ένα δικό μας πρόγραμμα, μεσοπρόσθεσμο, που το έθεσε υπόψη της ομάδας των Φιλευθέρων που το ενέκρινε. Και στη συνέχεια το πήγαμε στον Ολι Ρεν που έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και είπε ότι θα μπορούσε να γίνει σοβαρή συζήτηση πάνω στο δικό μας μεσοπρόσθεσμο που διαφέρει από αυτό του ΠΑΣΟΚ γιατί έχει λιγότερους φόρους και περισσότερες περικοπές δαπανών. Το θέσαμε στην κυβέρνηση και τον κ. Βενιζέλο που είπαν "καλό είναι αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι" και πήραμε αυτή τη μεσαία θέση. Δεν μπορούσαμε να υιοθετήσουμε την λαϊκίζουσα στάση του συνόλου της αντιπολίτευσης γιατί ο κ. Σαμαράς λανσάρει στην Ευρώπη το "Ζάππειο 2" το οποίο του το έτριψε στα μούτρα το Ευρωπαικό Λαϊκό Κόμμα. Ο κ. Καρατζαφέρης άλλα λέει το πρωί, άλλα το μεσημέρι άλλα το βράδυ και η Αριστερά θέλει να γίνουν τα πράγματα μπάχαλο αν είναι δυνατόν προκειμένου να κερδίσει πολιτικά".
Τέλος, ερωτηθείς για την αποχώρηση του Κιλτίδη από τη "Δημοκρατική Συμμαχία" ο βουλευτής Χανίων είπε πως: "Πριν ήμασταν το κόμμα της κας Μπακογιάννη. Τώρα είμαστε η Δημοκρατική Συμμαχία, μετά το ιδρυτικό συνέδριο και τα όργανα που συνεστήθησαν, κεντρική επιτροπή, καταστατικό, κατευθυντήριες προγραμματικές θέσεις που καλύπουν όλο το φάσμα της πολιτικής δραστηριότητας. Είμαστε ένα κόμμα με αρχές, με όργανα που παίρνει αποφάσεις και αρχίζει και ξεκαθαρίζει η ήρα με το στάρι. Δεν θέλω να πω ότι ο συνάδελφος, ο κ. Κιλτίδης ήταν η ήρα!
Υπήρχαν, όμως, πλέον κάποια ζητήματα που όπως εξειδικεύονται στις συζητήσεις των οργάνων δεν συμφωνούμε. Από την ώρα που δεν συμφωνούμε δεν μπορεί να μείνει με το ζόρι κάπου που δεν θέλει γι’ αυτό και πάρθηκε αυτό το βελούδινο διαζύγιο".

Δηλώσεις Ντόρας Μπακογιάννη
Αναφερόμενη στα επεισόδια της Τετάρτης στα Χανιά η Ντόρα Μπακογιάννη, υποστήριξε ότι "αυτοί είναι γνωστοί και τους ξέρει η ΕΛΑΣ", και απευθύνθηκε προς τον κ. Παπουτσή για να πει ότι περιμένει από εκείνον να γίνουν συλλήψεις στα Χανιά και να πουν ποιοι είναι, τίνος κόμματος είναι στελέχη, και ποιον υπηρετούν."
Τα επεισόδια στα Χανιά καταδίκασε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ., Μ. Κεφαλογιάννης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου