Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011


ΧΘΕΣ ΤΗ ΝΥΧΤΑ
Ειρηνική πορεία
Δημοσιεύθηκε στις: 01-07-2011

Νέα πορεία διαμαρτυρίας για την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου και τα οικονομικά μέτρα, πραγματοποιήθηκε χθες τη νύχτα στα Χανιά.
Η πορεία, αυτή τη φορά, ήταν ειρηνική.
Η αρχή έγινε με συγκέντρωση γύρω στις 8 το βράδυ στην πλατεία Αγοράς. Εκεί, πραγματοποιήθηκε συνέλευση που συζήτησε μεταξύ άλλων και την κατεύθυνση που θα ακολούθησε η πορεία. Με μεγάλη διαφορά ψηφίσθηκε η πρόταση η πορεία να κινηθεί στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και σε παλιό λιμάνι και Κουμ Καπί και μειοψήφισε η πρόταση να κινηθεί στους δρόμους γύρω από το δημαρχείο.
Η πορεία ξεκίνησε γύρω στις 10 τη νύχτα και κατά κατά τη διάρκειά της κυριάρχησαν τα συνθήματα ενάντια σε κυβέρνηση, ΔΝΤ, Ε.Ε.. Ακούστηκαν και συνθήματα ενάντια στην αστυνομία. Οταν έφτασε η κεφαλή της πορείας στην οδό Κυδωνίας, μπροστά στο υπό κατάληψη δημαρχείο παρέμειναν για πολύ ώρα οι διαδηλωτές ενώ άλλοι διαδηλωτές συνέχισαν την πορεία προς το παλιό λιμάνι.

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΕΛΟΣ
Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο δημαρχείο έγινε συνέλευση που αποφάσισε να σταματήσει η κατάληψη του κτηρίου.
Νωρίτερα το μεσημέρι από την κατάληψη του δημαρχείου Χανίων, εστάλη στα ΜΜΕ κείμενο στο οποίο αναφέρεται:
"Τις δύο τελευταίες μέρες, διαδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα στέλνουν μήνυμα αντίστασης στη βαρβαρότητα των νέων μέτρων που υποτιμούν ακόμα περισσότερο τις ζωές και την εργασία μας, που ξεπουλάνε τα δημόσια αγαθά στους εκμεταλλευτές, που έφτασαν να ιδιωτικοποιήσουν ολοκληρωτικά το νερό.
Οι διαδηλώσεις στην Αθήνα χτυπιούνται άγρια από τα ΜΑΤ και φασίστες παρακρατικούς. Οι διαδηλωτές αντιστέκονται για 48 ώρες στο σύνταγμα, στη Σταδίου, γύρω από το καλλιμάρμαρο, τον Ευαγγελισμό και το Μοναστηράκι. Πεντακόσιοι διαδηλωτές και διαδηλώτριες τραυματίζονται από τις επιθέσεις της ελληνικής αστυνομίας με δακρυγόνα, βόμβες κρότου-λάμψης και πλαστικές σφαίρες.
Στη Θεσσαλονίκη, στη Χίο, την Πάτρα, τη Νάξο, τα Ιωάννινα, την Κομοτηνή διαδηλωτές αποκλείουν ή και καταλαμβάνουν διοικητικά κτήρια και εργατικά κέντρα, ενώ στα Χανιά με απόφαση της λαϊκής συνέλευσης των αγανακτισμένων της πλατείας, διαδηλωτές καταλαμβάνουν το δημαρχείο και οργανώνουν μαζικές πορείες αντίστασης. Το βράδυ της 29ης Ιουνίου στα Χανιά, τα πολιτικά γραφεία των βουλευτών του ΠΑ.ΣΟ.Κ και της δεξιάς, των εκμεταλλευτών που στήριξαν με την ψήφο τους ή το «παρών» τους το μεσοπρόθεσμο, δέχονται την οργή των διαδηλωτών.
Όλες και όλοι στους δρόμους

Αλληλεγγύη - αντίσταση - αξιοπρέπεια
Το μόνο μας χρέος είναι να αγωνιστούμε ενάντια στους εκμεταλλευτές".
Τέλος, ανακοίνωσαν τη συμμετοχή τους στην χθεσινοβραδινή πορεία "που αποφασίστηκε στην συνέλευση της πλατείας" για να καταλήξουν ότι γίνονται "καθημερινές συνελεύσεις στην πλατεία της Αγοράς στις 8 μ.μ.".

Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΧΘΕΣΙΝΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ
Στο μεταξύ η Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων εξέδωσε χθες ανακοίνωση για την πορεία που πραγματοποιήθηκε τη νύχτα της Τετάρτης με "απρόκλητη φθορά σε πολιτικά γραφεία", όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.
Στο δελτίο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης αναφέρεται:
"Βραδινές ώρες χθες (προχθές), πραγματοποιήθηκε πορεία διαμαρτυρίας στην πόλη των Χανίων από εξακόσια (600) άτομα, σχετικά με την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος και των επεισοδίων που έλαβαν χώρα στο Σύνταγμα. Κατά τη διέλευση τους από τα πολιτικά γραφεία των βουλευτών Χανίων κας Κουρουπάκη Ευαγγελίας, κ. Μαρκογιαννάκη Χρήστου, τριάντα (30) περίπου άγνωστα άτομα, φορώντας κουκούλες και κράνη έθραυσαν τις εξωτερικές πόρτες εισόδου, προκάλεσαν φθορές στο εσωτερικό των κτηρίων. Προανάκριση ενεργείται από Υ.Α. Χανίων για εντοπισμό και σύλληψη των δραστών".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου