Τρίτη 12 Ιουλίου 2011



ΑΠΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ
Καταγγελίες για τις εκλογές στην Ενότητα
Δημοσιεύθηκε στις: 12-07-2011

Τη συνέχιση των "νόθων διαδικασιών" στην Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων "Η Ενότητα" κατήγγειλαν χθες σε συνέντευξη Τύπου οι Αγροτικοί Σύλλογοι πρώην Δήμου Αρμένων, Μηθύμνης, Κάινας, Γαβαλοχωρίου, Μεσκλών, Π. Ρουμάτων καθώς και του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Ν. Χανίων. Οι Σύλλογοι που πρόσκεινται στην ΠΑΣΥ αναφέρθηκαν τόσο στην απόφαση του Ειρηνοδικείου που διορίζει το νέο Δ.Σ. όσο και σε αυτούς που στελεχώνουν το νέο Δ.Σ. "Η απόφαση του Ειρηνοδικείου έφερε στη διοίκηση της Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Χανίων τις ίδιες ετερόκλητες δυνάμεις και τα πρόσωπα που τις αντιπροσωπεύουν, που στην πλειοψηφία τους όλα τα προηγούμενα χρόνια είτε ήταν οι πρωτεργάτες στις νόθες διαδικασίες είτε προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να αποτρέψουν τη συμμετοχή των αγροτών στους αγώνες που οργανώναμε είτε ήταν παντελώς απόντες και ούτε καν μέλη σε Αγροτικούς Συλλόγους του Νομού μας', ανέφερε -μεταξύ άλλων- ο Β. Καβρουλάκης. Ο ίδιος αναφέρθηκε σε 'ερωτηματικά' που δημιουργεί η απόφαση του Ειρηνοδικείου καθώς απορρίφθηκε ως απαράδεκτη η πρόταση των 7 Αγροτικών Συλλόγων καθώς αυτοί 'είχαν κάνει εκλογικές διαδικασίες και σχεδόν στο σύνολό τους παρουσία δικαστικού'.
Ειδικότερα σε ό,τι αφορά τον νέο προσωρινό πρόεδρο της Ομοσπονδίας, όπως προέκυψε από τις διαδικασίες του νέου Δ.Σ. ο κ. Καβρουλάκης επισήμανε πως 'ο κ. Μπικάκης είναι αυτός που χρόνια τώρα πηγαίνει χέρι - χέρι με τον κ. Χαλακατεβάκη. Συγκρότησαν στον Αγροτικό Σύλλογο Βουκολιών, μαζί ψηφοδέλτιο μέσα από το οποίο εκλέγονταν και οι δυο. Ήταν αυτός που ως πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βουκολιών μαζί με τον κ. Χαλακατεβάκη έπαιρναν αποφάσεις του Δ.Σ. και καλούσαν τους αγρότες να μην πάρουν μέρος στις κινητοποιήσεις που οργανώναμε. Ήταν μαζί με τον κ. Χαλακατεβάκη μάρτυρες στήριξης της προσφυγής του Αγροτικού Συλλόγου Βουτά για τον διορισμό της τωρινής διοίκησης. Τη νέα διορισμένη διοίκηση αποτελούν στη μεγάλη πλειοψηφία όλοι αυτοί που χρόνια στήριζαν την καταστροφική αντιαγροτική ΚΑΠ της ΕΕ, που συναποφάσιζαν και εφάρμοζαν οι ελληνικές κυβερνήσεις ανεξαρτήτως χρώματος".

ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑ
Αποκλειστική ευθύνη στον περιφερειάρχη και στον αντιπεριφερειάρχη Χανιών για την καταστροφή της φετινής ελαιοπαραγωγής καταλογίζουν τα μέλη των Αγροτικών Συλλόγων. "Να θυμίσουμε πέρυσι ο πρώτος ψεκασμός ξεκίνησε 2 Ιουνίου. Φέτος ξεκινούν ενάμιση μήνα μετά χωρίς να έχουν εξασφαλισθεί μέχρι τώρα τα απαιτούμενα φυτοφάρμακα για τη διεξαγωγή τους. Όπου ξεκίνησαν οι ψεκασμοί ξεκίνησαν με όσα αποθέματα φαρμάκων υπάρχουν... Καλούμε τους ελαιοπαραγωγούς του Νομού σε εγρήγορση", τόνισε ο κ. Καβρουλάκης. Ο κ. Κατσαρός από τον Α.Σ. πρώην Δ. Αρμένων επισήμανε πως "ακόμα δεν προσέλαβαν τους παγιδοθέτες που παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο, δεν έχουν προσλάβει ακόμα τους γεωπόνους και αυτά τα φάρμακα που χρησιμοποίησαν είναι περυσινά αποθέματα και θα υπάρξει πρόβλημα σε λίγες ημέρες καθώς η Περιφέρεια ακόμα δεν έχει κάνει διαγωνισμό για να πάρει νέα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου